Úvod Smartphony Dohady HTC Desire 616 je mid-range s osemjadrovým čipsetom od MediaTek

HTC Desire 616 je mid-range s osemjadrovým čipsetom od MediaTek

0

Taiwanská spoločnosť HTC sa rozhodla konečne vyhrabať z dlhov. Na začiatku tohto roka vyhlásila, že to plánuje dosiahnuť výrobou kvalitnej vlajkovej lode a hlavne predajom smartfónov strednej triedy. V mene tejto stratégie sme sa na MWC 2014 vo februári dočkali HTC Desire 816 a 610. K týmto dvom smartfónom o chvíľu pribudne ďalší, HTC Desire 616.

Predtým než si vzdychnete a s nezáujmom zavriete tento článok ešte chvíľu počkajte! HTC Desire 616 totiž pod kapotou ponesie výkonný osemjadrový procesor od MediaTek, taktovaný na 1,7 GHz. Tým pádom bude mať relatívne dosť veľa výpočtovej sily. Teda, minimálne v porovnaní s ostatnými smartfónmi strednej triedy, ktoré dnes väčšinou bežia na štvorjadrovom Snapdragone 400. Zatiaľ čo osemjadrový MediaTek s jadrami Cortex-A7 nie je taký výkonný, ako big LITTLE Exynos procesory od Samsungu, veľké množstvo fyzických jadier mu umožňuje celkom zaujímavo šetriť batériu.

Poznáme aj ďalšie špecifikácie. HTC Desire 616 bude mať 1 GB pamäte RAM, päťpalcový HD (720p) displej, 8 Mpix hlavný fotoaparát s LED diódou a Android 4.4.2 s nadstavbou Sense 5. V čase uvedenia na trh však už pravdepodobne ponúkne najnovší Android a Sense.