Úvod Dohady Google hodinky od LG: 1.65″ 280 x 280 displej, 512MB RAM, 4GB...

Google hodinky od LG: 1.65″ 280 x 280 displej, 512MB RAM, 4GB pamäti

3

Približne pred mesiacom nás zastihla správa o inteligentných hodinkách od Google. Trh s týmto typom techniky sa stále rozrastá a vládne mu experimentovanie, preto sme až doteraz nemali ani najmenšiu predstavu o tom, ako budú vyzerať.

A úprimne, to nevieme ani teraz. Náhľadový obrázok je iba pekný render, ktorý sa pravdepodobne nikdy nestane skutočnosťou. Čo sa však skutočnosťou môže stať je nečakaná správa od evleaks. Hodinky od Google a LG by mali disponovať 1,65″ LCD IPS panelom s rozlíšením 280 x 280 pixelov. Ďalej by sme sa mali dočkať 512 MB pamäte RAM a 4 GB internej pamäte, zatiaľ však ani slovo o procesore.

Pre porovnanie, podobné špecifikácie má aj novinka od Samsungu, Gear 2. Líši sa iba v displeji, ktorý je s 1,63″ trošku menší, zároveň ostrejší a využíva technológiu Super AMOLED. Procesor v hodinkách je dvojjadrový a taktovaný na 1 GHz, niečo podobné teda môžme očakávať aj od Google. Alebo ani nie?

Na trhu s inteligentnou nositeľnou technikou je momentálne strašný neporiadok. Chýbajú akékoľvek štandardy. Niektorí výrobcovia používajú displej s technológiu elektronického atramentu, iní zas LCD panely, výdrž sa tiež líši od kusa k kusu, navyše sa to všetko mieša s fitness náramkami. To je ale dobre, aspoň nikto nesmie zaspať na vavrínoch a každú chvíľu sme svedkami predstavenia nových a nových funkcií, dizajnov, veľkostí…

Hodinky od Google (vyrobené LG) by mali ponúknuť aj upravenú verziu Androidu, ktorá by sa neskôr mohla objaviť aj na ďalších podobných zariadeniach.

Tak čo, ako sa vám zatiaľ páčia nové Nexus hodinky? Kúpite si ich, ak budú za dobrú cenu?