Úvod Novinky Analytici: Galaxy S5 sa prvé tri mesiace nebude dobre predávať, Samsung čaká...

Analytici: Galaxy S5 sa prvé tri mesiace nebude dobre predávať, Samsung čaká sklamanie

12

Samsung Galaxy S4 sa minulý rok predával ako teplé rožky. Juhokórejský výrobca ich len za prvé tri mesiace stihol predať vyše 20 miliónov. Dnes sa však píše rok 2014 a na ceste máme nový Galaxy S5. Ako sa mu však bude dariť?

Podľa analytika z IM Investment & Securities, ktorého citovala aj agentúra Reuters, môže Samsung na rozprávkových 20 miliónov počas prvých troch mesiacov zabudnúť.

Jedným z dôvodov má byť nepriaznivá situácia, ktorá momentálne zmieta operátorov v Južnej Kórei. Tí nebudú môcť začať predávať nové smartfóny medzi marcom a májom, čo znamená, že na nový Galaxy S5 si tam zákazníci budú musieť počkať až na začiatok júna. Aj napriek tomu, že Južná Kórea samozrejme tvorí len malú časť medzinárodného trhu je nutné poznamenať, že až 70% jej celej populácie vlastní aspoň jeden smartfón. Operátori dostali zákaz, pretože porušili zákon, ktorý zakazoval zlacnenie nových zariadení o viac ako 250 dolárov z ich pôvodnej ceny.

Okrem iného však za zníženým dopytom po Galaxy S5 majú stáť aj nedostatočné vylepšenia, ktoré od kúpy odradili nejedného potenciálneho zákazníka. Samsung verí, že mu k presvedčeniu zákazníkov pomôže aj kopa zaujímavých aplikácií a služieb, ktoré k svojmu zariadeniu pribalí úplne zadarmo.