Úvod Konkurencia Prvé smartfóny s dual bootom Android a Windows Phone už tento rok

Prvé smartfóny s dual bootom Android a Windows Phone už tento rok

2

Výrobcovia tabletov už čoraz častejšie pripravujú zariadenia, ktoré ponúkajú tzv. dual boot, teda dva operačné systémy v jednom zariadení. Do rozbehnutého vláčika by sa už čoskoro mali pridať aj výrobcovia telefónov. Microsoft ešte prednedávnom oznámil, že indický výrobca Karbonn Mobiles začne vyrábať zariadenia s Windows Phone. Tam to však nekončí, rovnaký výrobca chce totiž začať vyrábať telefóny, ktoré v sebe ponesú dva operačné systémy.

Informácia prichádza zo správy publikovanej serverom The Times of India, pričom Karbonn mal s Microsoftom podpísať licenčnú zmluvu o používaní Windows Phone, pričom prvé dual boot telefóny by mali byť dostupné už o šesť mesiacov.

Aké výhody nám takýto dual boot prinesie zatiaľ nevieme, no ich telefóny majú údajne osloviť profesionálov a milovníkov technológií.

Oznámenie o spustení dual boot verzií smartfónov prichádza len pár mesiacov po tom, ako Microsoft požiadal HTC o nainštalovanie Windows Phone ako ďalšej možnosti na svojich zariadeniach. Na oplátku Microsoft ponúkal nižšie licenčné poplatky.

[poll id=“224″]