Úvod Novinky Čo znamená Samsung? Skrytý význam za názvom technologického giganta

Čo znamená Samsung? Skrytý význam za názvom technologického giganta

11

Najnovšia technológia je čoraz viac a viac spätá s našimi každodennými životami. Či už sú to televízie, počítače, notebooky, telefóny, alebo dokonca inteligentné hodinky či okuliare, bažíme takmer po všetkom.

Jedného z výrobcov však vidíte všade navôkol oveľa častejšie, než ostatných. Samozrejme, že sa jedná o Samsung, juhokórejského výrobcu, ktorý sa na prvý pohľad špecializuje na úplne všetko. Vedeli ste však, že samotné slovo „Samsung“ má význam?

Najskôr je nutné podotknúť, že Samsung je spoločnosť, ktorá má sídlo v hlavnom meste Južnej Kórei, v Soule. Jeho názov je teda čisto kórejská záležitosť. Samsung sa skladá z dvoch slov, „Sam“ a „Sung,“ pričom každé z týchto slov má význam.

Sam v preklade znamená „tri,“ zatiaľ čo Sung v preklade znamená „hviezdy.“ Skombinujte to dokopy a výjde nám preklad „trojhviezda.“

Kórejského znak (hanja) pre slovo Sam znamená niečo ako „veľký, početný a silný,“ zatiaľ čo kórejský znak pre slovo Sung znamená „večný.“

Ak by sme to teda mali nejak spojiť dokopy, samotný Samsung predstavuje spojenie slov ‚veľký, silný/mocný a večný.‘

samsunglogoevolucia
Evolúcia loga Samsungu

Čo ste taktiež možno nevedeli, spomínané tri hviezdy sa donedávna nachádzali aj v samotnom logu a to od začiatku firmy v 30. rokoch 20. storočia až po 90. roky. Dnes Samsung zamestnáva 236 tisíc ľudí v 79 krajinách po celom svete a nachádza sa v TOP 10 rebríčku najbohatších firiem sveta.