Úvod Novinky Batéria na GALAXY S5 vydrží o 25% dlhšie. Môže za to nová...

Batéria na GALAXY S5 vydrží o 25% dlhšie. Môže za to nová technológia od LucidLogix

2
Samsung počas oficiálneho predstavenia Galaxy S5 predstavil novinku, ktorá pri úspornom režime začne zobrazovať len čierne a biele farby. To však nie je všetko, čím Samsung vybavil svoj nový Galaxy S5.

Okrem spomínanej technológie zmeny farieb displeja, Samsung svoju vlajkovú loď vybavil ďalšími tromi vylepšeniami od LucidLogix. Spoločnosť LucidLogix pritom vyvíja riešenia pre šetrenie energie, čím sa samozrejme predlžuje výdrž batérie. V Galaxy S5 sa pritom nachádza trojica ich produktov radu Xtend, konkrétne NavExtend, WebExtend a GamExtend.

NavExtend sa zameriava na šetrenie energie pri používaní GPS a navigácie. Nižšej spotreby pritom dosiahne tým, že zníži takt grafického čipu tak, aby spĺňal minimálne požiadavky daného navigačného softvéru. Takýmto upravovaním taktu grafického čipu má NavExtend predĺžiť výdrž batérie až o 25%. Znižovanie taktu má aj iné blahodárne účinky. Vďaka nižšiemu taktu sa vám bude zariadenie prehrievať o niečo menej.

Podobne funguje aj WebExtend, ktorý taktiež dokáže predĺžiť výdrž až o 25% počas toho, ako prehliadate internet. Softvér toho dosiahne kombináciou znižovania taktu procesora a grafického čipu. Vývojári z Lucid pritom tvrdia, že ich softvér funguje zo všetkými väčšími prehliadačmi.

Posledným vylepšením je GameExtend, ktorý Samsung použil už v Galaxy Note 3. Fungovanie je opäť veľmi podobné, ako v prípade WebExtend a NavExtend, akurát v prípade GameExtend sa spúšťa počas hrania hier, ktoré sú náročné na hardvér.

Čo hovoríte? Mali by sa podobným smerom vybrať aj ďalší výrobcovia?