Úvod Aplikácie TIP: Aplikácia, ktorá inteligentne vypína a zapína displej podľa toho ako držíte...

TIP: Aplikácia, ktorá inteligentne vypína a zapína displej podľa toho ako držíte telefón

10

Používanie tlačidla pre zapínanie a vypínanie telefónu je podľa vývojára, ktorý stojí za aplikáciou Gravity Screen príliš mainstream a tak sa rozhodol prísť s vlastným riešením. Je pravda, že sa inšpiroval funkcionalitou LG G2 a ďalších modelov, pri ktorých stačí jednoduché poklepanie po displeji, aby ste svoje zariadenie prebudili.

Tam sa však nezastavil a celý svoj projekt posunul ešte o krok vpred. Vďaka aplikácii Gravity Screen sa displej telefónu zapne automaticky vždy vtedy, keď ho potrebujete. Aplikácia dokáže vyhodnotiť to, kedy sa chcete pozrieť na telefón podľa proximity senzoru a gyroskopu, ktorý meria naklonenie, resp. orientáciu samotného zariadenia.

Taká je teória, v praxi sa s nastaveniami aplikácie budete musieť chvíľu pohrať, no s kúskom trpezlivosti sa žiadaný výsledok dá dosiahnuť na takmer každom zariadení. Aplikácia ponúka niekoľko základných nastavení, ako napríklad pod akým uhlom sa má zapnúť displej, ako aj citlivosť softvéru na tieto zmeny.

Gravity Screen je zaujímavý a šikovný spôsob ako zautomatizovať a oživiť používanie vášho smartfónu. Ak sa pustíte do nastavovania a testovania, v diskusii nižšie nám dajte vedieť ako ste dopadli. Medzitým si pozrite nastavenia na screenshotoch a videu.

1 2 3