Úvod Novinky 8 dôvodov, prečo by ste si radšej mali kúpiť GALAXY S5 než...

8 dôvodov, prečo by ste si radšej mali kúpiť GALAXY S5 než iPhone 5s

105

Samsung už o tri týždne začne predávať svoju novú vlajkovú loď, ktorá je momentálne, či sa nám to páči, alebo nie, najhorúcejším Android smartfónom. Nebolo by preto odveci ju porovnať s ďalšou vlajkovou loďou, no tentokrát povedzme s vlajkovou loďou inej platformy.

Presne to spravili redaktori servera AndroidAuthority, ktorí spísali 8 dôvodov, prečo si myslia, že Galaxy S5 je lepší než iPhone 5s. Poďme teda na to, na konci článku, v diskusii, nám nezabudnite napísať, či s týmito dôvodmi súhlasíte, alebo nie.

 

[divider]1. Vodeodolnosť[/divider]

vodeodolnostSamsung Galaxy S5 je vodeodolný a iPhone 5s nie je. Ak by ste ponorili pod vodu, iPhone 5s by ste museli vytiahnuť rýchlosťou svetla, inak nemá šancu. Pri Galaxy S5 to samozrejme neodporúčame, no jeho šanca na úspech je podstatne lepšia.

 

[divider]2. Fotoaparát a tie megapixely[/divider]

4kvideoNa zadnej strane Galaxy S5 nájdeme najnovší 16MPix senzor, ktorý, minimálne rozlíšením, 8MPix fotoaparát na iPhone 5S strčí do vrecka. Okrem iného však ponúka funkcie ako selektívne zaostrovanie, ktoré vám umožní ‚odpichnúť‘ fotografovaný subjekt od pozadia. To však nie je všetko, podobne ako Galaxy Note 3, aj Galaxy S5 podporuje nahrávanie videa vo 4K rozlíšení.

 

[divider]3. Zas tie microSD karty[/divider]

sandisk128gbAko už býva zvykom pri telefónoch radu Galaxy S, aj Galaxy S5 ponúka slot pre microSD kartu, vďaka ktorému jeho pamät môžete rozšíriť až o 128GB. To je oproti 64GB iPhone 5S obrovský rozdiel.

 

[divider]4. Galaxy S5 je bezpečnejší[/divider]

Aby ste mali kľud na duši, Galaxy S5 ponúka špeciálny „privátny mód,“ vďaka ktorému uzamkne všetky vaše fotografie a videá, ku ktorým budete mať prístup len vy. Ak máte doma malé ratolesti, pre nich Samsung pripravil špeciálny mód pre deti.

 

[divider]5. Dlhšia výdrž batérie[/divider]

ultrapowerVýdrž batérie na smartfónoch je obrovským problémom väčšiny smartfónov. V Samsungu si to uvedomili a tak Galaxy S5 vybavili špeciálnym módom, ktorý nazvali „Ultra Power Saving Mode,“ ktorý prepne displej na jednofarebný. V praxi to znamená to, že energiu, ktorú by inak využil na zobrazovanie farieb si teraz ušetrí a všetko zobrazí len v čiernej a bielej. Okrem toho pozatvára všetky nepotrebné služby a zapnuté nechá len tie najzákladnejšie, ako možnosť prijímať a odosielať SMS správy atď. Samsung tvrdí, že 10% batérie by vám malo vydržať až 24 hodín.

 

[divider]6. Batéria, ktorú môžete vymeniť[/divider]

s5bateriaOstávame pri batérii, keďže, Galaxy S5 ponúka ďalšie riešenie pri vybitej batérii. Tou je samozrejme možnosť batériu jednoducho vymeniť, keďže jeho konštrukcia to vďaka vymeniteľnému krytu umožňuje. Toto na iPhone len tak ľahko nespravíte.

 

[divider]7. Väčší displej s vyšším rozlíšením[/divider]

s5displejAndroiďáci a nie len androiďáci majú oproti milovníkom iOS produktov jednu veľkú výhodu. Android zariadenia prichádzajú s väčšími displejmi s najrôznejšími technológiami pre reprodukciu farieb. Galaxy S5 ponúka jednu z najlepších z nich a to 5,1 palcový Super AMOLED displej s full HD rozlíšením.

 

[divider]8. Snímač rýchlosti tepu[/divider]

s5monitorPre mnohých zbytočnosť, pre mnohých výhoda. Snímač rýchlosti tepu na Galaxy S5 rozhodne nebol nutný, no zároveň pri používaní telefónu vôbec neprekáža. Okrem toho je nutné poznamenať, že Galaxy S5 ponúka aj infraRED port, vďaka ktorému hravo poprepínate kanály vo vašej obľúbenej reštaurácii, alebo bare.

Aké výhody oproti iPhone 5S nájdete vy? Nemusí to byť priamo Galaxy S5, kľudne si vyberte akékoľvek iné Android zariadenie.

[poll id=“238″]