Úvod Novinky Samsung predstavil Gear 2 a Gear 2 Neo založené na Tizene

Samsung predstavil Gear 2 a Gear 2 Neo založené na Tizene

3

Samsung spolu do svojej druhej generácie inteligentných hodiniek radu Gear vniesol veľké zmeny. Nie len že sú tenšie, ľahšie, ale dokonca sa v nich už vôbec nenachádza Android. Namiesto neho sa Samsung rozhodol použiť Tizen.

Samsung Gear 2 (bez Galaxy, keďže sa už nejedná o Android) prichádza s rovnakým 1.63 palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 320×320. Samsung oproti minulému modelu vylepšil procesor z 800MHz na 1GHz.

9
Nové hodinky Gear so sebou prinášajú lepšie senzory pre dokumentovanie Vášho zdravia, vrátane nástroja na meranie rýchlosti pulzu a infrared port pre ovládanie všetkých Vašich spotrebičov.

1 4 7 10 13 15

Vnútorná pamäť, ako aj RAM sa od poslednej edície nezmenili a batéria bola dokonca zmenšená z 315mAh na 300mAh, čo je trochu zvláštne, keďže výdrž batérie na prvej generácii hodiniek Gear bol jeden z najväčších problémov. Je však dosť možné, že Tizen od Samsungu bude s energiou schopný narábať opatrnejšie, než Android.

2 5 8 11 14 16

Nový Gear prichádza aj s odnožou ‚Neo‘ na ktorej chýba 2MPix HD fotoaparát, čo však ušetrili na váhe, keďže hodinky Gear 2 Neo vážia len 55 gramov.

3 6 12
Obe verzie hodiniek sú odolné voči prachu a vode. Dostupnosť je nastavená na apríl, no cenu zatiaľ Samsung nezverejnil. Páčia sa Vám vylepšenia, ktoré spravil Samsung?