Úvod Aplikácie Zo SkyDrive sa stal OneDrive, prináša viac priestoru a novú Android aplikáciu

Zo SkyDrive sa stal OneDrive, prináša viac priestoru a novú Android aplikáciu

0

Microsoft svoju náhradu za SkyDrive predstavil ešte pred niekoľkými týždňami. Konečne dokončili všetko, čo potrebovali a dnes sa rozhodli svoju novinku predstaviť pre širokú verejnosť.

Ak ste doteraz používali SkyDrive, veľa sa toho nezmení. SkyDrive sa Vám totiž automaticky zaktualizuje na OneDrive a všetko bude fungovať tak, akoby sa nič nestalo. Microsoft takto pozmení aplikácie na Androide, Windows 8, Windows Vista, Mac-u a Xboxe. Windows 8.1 a Office 2013 touto zmenou prejdú o niečo neskôr. To však nič neznamená, keďže služba bude aj naďalej fungovať tak, ako doteraz.

K 7GB, ktoré sú zadarmo sa dá pridať ďalších 8GB

Asi najväčšou zmenou je možnosť „zarobiť si“ viac pristoru veľmi podobným spôsobom ako používatelia Dropboxu. Pokiaľ začnete pozývať svojich kamarátov, k celkovému priestoru si po 500MB blokoch môžete pridať až 5GB. Vaši priatelia, ktorí príjmu Vašu pozvánku taktiež dostanú 500MB voľného miesta. Okrem toho si môžete pridať 3GB voľného miesta, ak si zvolíte možnosť automatického nahrávania fotografií na OneDrive. Na OneDrive sa teda okrem 7GB, ktoré sú zadarmo, dá pridať ďalších 8GB.

Aby automatické nahrávanie fotografií fungovalo správne, Microsoft musel vylepšiť svoju Android aplikáciu. Aplikácia s fotografiami pracuje veľmi jednoducho a efektívne, pričom na OneDrive si okrem samotných fotografií budete môcť nahrať aj videá. Aktualizácia je už dostupná na stiahnutie cez Google Play.

Zdroj: OneDrive via The Verge