Úvod Novinky O2 v roku 2013 zarobil 207,8 miliónov eur, zákaznícka báza narástla o...

O2 v roku 2013 zarobil 207,8 miliónov eur, zákaznícka báza narástla o viac ako 185 tisíc ľudí

1

Náš tretí najväčší operátor, Telefónica Slovakia aka O2 sa nám dnes pochválil tým, ako sa mu darilo za uplynulý rok. Za posledných 12 mesiacov zaznamenali výnosy vo výške 207,8 miliónov eur, čo je oproti predchádzajúcemu roku nárast o 8,1%. Výnosy v poslednom štvrťroku sa medziročne zvýšili o 4,4%, pričom dosiahli výšky 52,9 miliónov eur.

Operátorovi sa darilo aj čo sa zákazníkov týka. Ich zákaznícka báza totiž narástla o krásnych 13,7% na viac ako 1,539 miliónov.

Pre O2 bol uplynulý rok úspešný. Aj po siedmich rokoch kontinuálne bojujeme s trhovými neduhmi tým, že prinášame našim zákazníkom nové produkty, služby a technológie. Férový a transparentný prístup, ako aj rovnako výhodné podmienky pre nových zákazníkov aj pre zákazníkov ktorí sú s nami dlhšie, je to, čo si s nami už automaticky spájajú. Navyše, nás už piaty rok po sebe odmenili titulom Operátor roka. Rovnaký prístup je pre nás dôležitý aj v rámci firmy. Stali sme sa Najlepším zamestnávateľom roku 2013 (podľa nezávislého prieskumu spoločnosti AON Hewitt), a to vďaka skvelej firemnej kultúre a vysokej angažovanosti mojich kolegov. Atraktívna a konkurencieschopná ponuka nám prináša kontinuálny rast zákazníckej bázy. Tá dnes počíta s viac než 1,5 miliónom zákazníkov,“ uviedol Ramiro Lafarga, generálny riaditeľ spoločnosti Telefónica Slovakia.

Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) predplatených služieb v roku 2013 dosiahol výšku 7,0€, zatiaľ čo u zákazníkov platiacich na základe faktúry to bolo 14,6€.

CSI
Zákazníci majú byť najspokojnejší s O2.

Zaujímavou informáciou je aj fakt, že za uplynulý rok, teda od 1. januára 2013 do 31. decembra 2013 si k O2 zákazníci preniesli viac ako 114 tisíc telefónnych čísel.

Na základe Ipsos Tambor a spoločnosti Telefónica Slovakia boli spomedzi všetkých operátorov zákazníci opäť najspokojnejší s O2.