Úvod Novinky MOBILE WORLD CONGRESS 2014. Čo môžeme očakávať?

MOBILE WORLD CONGRESS 2014. Čo môžeme očakávať?

0

Už pravidelne sa v katalánskej metropole Barcelona koncom februára (24. až 27. feb.) koná podujatie Mobile World Congress, kde sa výrobcovia mobilných technológií predbiehajú v predstavovaní svojich nových produktov a technologických vychytávok.

Tento rok nebude výnimkou a hlavným ťahákom tohto veľtrhu by malo byť predstavenie nového vlajkového modelu kórejského výrobcu, Samsungu Galaxy S5.

Zaujímavých noviniek na podujatí však bude oveľa viac a v riadkoch nižšie sa dozviete čo ďalšie môžeme od veľtrhu MWC 2014 očakávať.

 

Samsung Galaxy S5

unpacked-5

24. februára sa koná pod záštitou Samsungu tlačová konferencia s názvom „Unpacked 5“, na ktorej by mal byť odhalený práve Samsung Galaxy S5. Jedná sa o bezpochyby najočakávanejšiu udalosť a z tejto udalosti chystáme na našom webe moderovaný live prenos, takže sa máte určite na čo tešiť.

Okrem toho sa povráva o predstavení druhej generácie inteligentných hodiniek Galaxy Gear alebo tabletu Galaxy Tab 4.

 

LG G Pro 2

LG-G-Pro-2-could-this-mark-a-new-era-for-OIS

LG G Pro 2 je už na svete a svetlo sveta uzrel v Kórei. Jedná sa o takmer 6 palcový phablet s čipom Snapdragon 800 a 3GB RAM, pričom má priamo konkurovať zariadeniu Samsung Galaxy Note 3.

Globálne predstavenie a odprezentovanie vlastností a funkcií zariadenia sa udeje práve v showroom-e LG na podujatí MWC 2014 a z jeho vlastností zaujme napríklad pokročilá optická stabilizácia obrazu (OIS+), ktorú LG určite vyzdvihne.

 

Nokia Lumia

An-onslaught-of-new-Nokia-Lumias

Nokia zrejme na tomto podujatí predstaví novú líniu Windows Phone smartfónov známych pod označením Lumia a záujemci sa môžu tešiť na veľké displeje, batérie s veľkou kapacitou a ako už býva pri Nokii zvykom aj na fotoaparáty s poriadnou dávkou megapixelov.

Jedná sa však skôr o dohady a s čím Nokia vyrukuje sa zrejme dočkáme až na samotnom podujatí.

 

Nokia s Androidom

Bdd1OWuCIAQN_Ue

Fámy o Nokii X, ktorá by mala bežať na operačnom systéme Android sa šíria internetom a sociálnymi sieťami veľkou rýchlosťou a dokonca sa toto zariadenie objavilo na stránkach istého vietnamského e-shopu

Nokia X by mala byť cenovo prístupná so špecifikáciami zodpovedajúcimi nižšej triede a hovorí sa, že by mala byť oficiálne predstavená práve na podujatí MWC 2014 v Barcelone.

 

Sony „Sirius“

IMG_20140118_025434

Spoločnosť Sony sa len nedávno zbavila svojej Vaio PC divízie s cieľom výraznejšie sa zamerať na segment inteligentných mobilných telefónov.

Výsledkom tohto snaženia by mala byť nová vlajková loď s pracovným názvom „Sirius“ a zariadenie bude zhotovené v známom Xperia Omnibalance dizajne, vybavené bude špičkovou špecifikáciou a dokonca sa možno dočkáme aj nového tabletu, ktorý nesie interné označenie „Castor“.

 

Samsung Tizen

Samsung-GT-Fraser-I9500-rumor-release-date

Galaxy S5 zrejme nebude jediné eso v rukáve kórejského výrobcu. Ten už dlhšiu dobu experimentuje s novým operačným systémom Tizen a práve nejaký produkt s týmto OS na palube by sa mohol objaviť na podujatí MWC 2014.

Ak sa tak udeje, veľkú dieru do sveta určite neurobí, vidieť však ďalšiu alternatívu k súčasným mobilným OS berieme ako veľké pozitívum.

 

Motorola

Motorola-event-business-and---maybe---the-mythical-50-phone

Motorola nedávno prešla pod krídla počítačového gigantu Lenovo a „opustila“ tak spoločnosť Google, ktorá si ale ponechala patentové portfólio a výskumnú časť divízie.

Riaditeľ spoločnosti Motorola sa nedávno vyjadril, že by sme mohli byť čoskoro svedkami iba 50 dolárového Android smartfónu práve s logom Motoroly. Aj keď takýto smartfón zrejme ešte predstavený nebude, Motorola nám na podujatí určite ozrejmí svoje ďalšie kroky a vízie v oblasti smartfónov a mobilných technológií. S finančným krytím Lenova to môže byť nesmierne zaujímavé.

 

Huawei

huawei-ascend-mate-yu-crop

Vedeli ste, že čínsky Huawei je tretím najväčším výrobcom mobilných telefónov na svete? Na podujatí predstaví vlastné inteligentné hodinky, očakáva sa aj tablet a nového TOP smartfónu tohto výrobcu sa síce dočkáme ale na samostatnom „Huawei“ podujatí, ktoré sa bude konať neskôr v tomto roku.

 

HTC

HTC-M8-One-2-concept

V roku 2012 HTC na podujatí MWC predstavilo svoj vlajkový smartfón HTC One X. V roku 2013 sa spoločnosť tomuto veľtrhu otočila chrbtom a HTC One predstavila o niečo skôr na samostatnom podujatí.

Vráti sa tento rok HTC so svojimi novinkami na podujatie MWC? Ak áno, určite sa na ňom zoznámime s novým vrcholovým smartfónom, ktorý nesie momentálne pracovné označenie „M8“ a okrem špičkovej špecifikácie a veľkého displeju ponúkne Android 4.4 KitKat a inovované rozhranie Sense 6.0.

Ktorá z noviniek blížiaceho sa podujatia Mobile World Congress 2014 Vás zaujíma najviac?

zdroj: phonearena.com, techradar.com