Úvod Konkurencia Microsoft investoval do Foursquare 15 miliónov dolárov

Microsoft investoval do Foursquare 15 miliónov dolárov

0

Softvérový gigant investoval niekoľko miliónov do spoločnosti, ktorá stojí za rovnomennou aplikáciou Foursquare. Investíciu zároveň sprevádzala aj dlhodobá dohoda o využívaní lokalizačných dát v produktoch od Microsoftu, ako napríklad v operačnom systéme pre mobilné zariadenia – Windows Phone – či v internetovom vyhľadávači Bing. Informoval The Wall Street Journal.

Microsoft investoval $15 miliónov a súhlasil so strategickou spoluprácou“ znie časť z článku na spravodajskom webe The Wall Street Journal, „povedal generálny riaditeľ Dennis Crowley v rozhovore“ pokračuje text.

Aplikácia Foursquare predstavuje oficiálneho klienta pre sociálnu sieť foursquare.com, zameranú na zdieľanie užívateľskej polohy, vyhľadávanie alebo hodnotenie reštaurácií, barov a iných podnikov. Podľa starších informácií sa nachádza vo Foursquare komunite už viac ako 45 miliónov užívateľov.

Pomocná ruka od Microsoftu však nie je prvou finančnou injekciou pre Foursquare. Spoločnosť ešte v decembri 2013 na svojom blogu oznámila, že nadobudla veľkú, 35 miliónovú investíciu. „Táto investícia znamená, že môžeme našu víziu uskutočniť ešte rýchlejšie.

Prostredníctvom novej licencie k bohatým lokalizačným dátam, by tak mali produkty od softvérového giganta nabrať po hlbšej integrácii na konkurencieschopnosti. Aj vďaka novej investícii sa odhaduje hodnota spoločnosti Foursquare na zhruba 650 miliónov amerických dolárov.

[app]com.joelapenna.foursquared[/app]

Zdroj: wsj.com via theverge.com