Úvod Novinky MediaTek predstavil 64-bitový procesor s LTE

MediaTek predstavil 64-bitový procesor s LTE

0

MediaTek je firma, ktorá vyrába relatívne lacné a výkonné mobilné procesory pre tablety a smartfóny. Aj keď zatiaľ mimo Ázie veľmi neprerazila a jej výrobky využívajú hlavne čínski výrobcovia, v poslednej dobe predstavuje stále lepšie a lepšie procesory, pričom typické slabiny ako slabá grafická podpora a konektivita sú už minulosťou. MediaTek včera predstavil 64-bitový čipset s označením MT6732. Tiež sme sa dočkali MT6630, ktorý sa môže pochváliť jedinečnými funkciami, ako aj päť-v-jednom combo konektivitou a rýchlym nabíjaním Pump Express.

Procesor MT6732 disponuje štyrmi 64-bit jadrami ARM Cortex-A53 s taktom 1,5 GHz a grafickým procesorom ďalšej generácie Mali-T670. Nový čipset podporuje nízkoenergické prehrávanie full HD (1080p) a tiež natáčanie full-HD videí s rýchlosťou 30 snímkov za sekundu. Podpora fotoaparátov je „iba“ do 13 Mpix. Pripojíte ho na LTE, HDSPA+, Wifi a Bluetooth 4.0.

Ďalej tu máme Mali-T670 s bohatou konektivitou.. LTE až do teoretickej rýchlosti 150 Mbit/s pri sťahovaní, HSPA+, TD-SCDMA, a EDGE. Ďalej samozrejme dual-band Wifi s Miracast a Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS a FM rádio.

Nakoniec tu máme zaujímavú funkciu Pump Express, ktorá umožňuje nabiť batériu dvakrát rýchlejšie. Procesor dovoľuje mobilnému zariadeniu vybrať počiatočné napätie založené na aktuálnom nabíjaní. Napätie je potom zvýšené až na 5 V, pričom batéria je chránená proti prehriatiu.

64-bitový čipset MediaTek MT6732 bude dostupný v treťom kvartáli tohto roka, zaťiaľ čo Mali-T670 príde na trh už v druhej polovici 2014 a funkcie Pumo Express sa dočkáme aj v prvej polovici.

Firma MediaTek so svojimi novými mobilnými procesormi vytvára novú „SuperStrednú“ triedu od 79 do 399 dolárov, ktorou môže spôsobiť rapídny rast predaja lacnejších zariadení. Vlajkové lode už možno o päť rokov nebudú také obľúbené a dôležité.

Zdroj: GSMarena