Úvod Výrobcovia HTC HTC M8 (One 2) mini: Snapdragon 400, 1GB RAM, Sense 6.0 a...

HTC M8 (One 2) mini: Snapdragon 400, 1GB RAM, Sense 6.0 a Android 4.4

2

Zatiaľ čo trpezlivo čakáme na predstavenie novej vlajkovej lodi HTC pod označením HTC M8, ktorý sa veľakrát prezýva HTC One+, resp. One 2 sme sa dozvedeli zásadné informácie aj o jeho „mini“ verzii. Zverejnila ich skupina @Evleaks.

Podľa dostupných informácií bude HTC M8 mini bežať na Android 4.4 s novou verziou nadstavby Sense 6.0.

Zariadenie by mal poháňať čipset Snapdragon 400, pričom v jadrách nastala menšia zmena. Jadrá Krait nahradili jadrá Cortex-A7 o takte 1.4GHz. Veľmi dobre to teda neznie a je len veľká škoda, že sa HTC aspoň zatiaľ nevydal podobným smerom, ako Sony. Je však nutné podotknúť, že jeden cyklus tvorby zariadenia je približne 1 rok a tak sa „nového“ zmýšľania HTC dočkáme až budúci rok.

Späť k novému „mini,“ ten by mal ponúknuť displej s veľkosťou 4,5 palcov a rozlíšením 720p (oproti 1. generácie One mini sa jedná o nárast z 4,3 palcového displeja), 1GB RAM a 16GB pamäti, ktorá sa bude dať rozšíriť pomocou microSD slotu.

NAJNIŽŠIA CENA HTC ONE:

Čo sa konektivity týka, HTC M8 mini ponúkne najvyšší štandard WiFi a/b/g/n/ac a Bluetooth 4.0. Podobne ako HTC M8, aj jeho mini verzia ponúkne softvérové tlačidlá.

O tom, kedy HTC predstaví svoju mini verziu nemáme žiadne informácie, no predpokladá sa, že si naň ešte nejaký ten piatok budeme musieť počkať.

Zdroj: Twitter via GSMArena