Úvod Smartphony Aktualizácie HTC sľubuje dvojročnú záruku najnovšieho Androidu

HTC sľubuje dvojročnú záruku najnovšieho Androidu

3

Firma HTC si rozhodne aktualizáciami operačného systému na svojich zariadeniach dobré meno nerobí. Stačí spomenúť napríklad smartfóny HTC One X, ktoré už navždy zostanú na verzii 4.2 Jelly Bean. Ani ostatné telefóny od HTC na tom nie sú veľmi dobre. Aktualizácie prichádzajú iba zriedka a väčšinou veľmi neskoro.

To je pravdepodobne jeden z najväčších dôvodov, prečo mala firma v posledných štvrťrokoch minimálne zisky. V HTC sa teda tento problém rozhodli vyriešiť. Ako? Začali s vlajkovou loďou HTC One, ktorá v uplynulom roku dostávala relatívne rýchle aktualizácie, prakticky bez chýb. Teraz HTC urobí ešte jeden krok vpred. Plánuje poskytovať dvojročnú záruku aktualizácií na každú veľkú verziu Androidu (4.4, 4.5, 4.6 …). Bohužiaľ len pre vlajkové lode.

Aj to je však chvályhodné. Konečne si budeme môcť kúpiť drahý smartfón od HTC a nemať strach o jeho operačný systém. Spoločnosť to ohlásila predvčerom na Reddit AMA (Ask Me Anything – opýtaj sa čokoľvek).

Druhou dobrou správou je, že americká verzia HTC One X dostane Android 4.4 KitKat. Vo všeobecnosti mali všetky zariadenia z tejto línie uviaznuť na 4.2 Jelly Bean, kvôli problémom s čipmi Tegra 3 od Nvidie. Americká verzia však používa Qualcomm Snapdragon S4 Plus, ktorý rozhodne kompatibilný je. HTC našťastie prehodnotil svoje rozhodnutie a ak je medzi vami niekto s americkým HTC One X, má sa na čo tešiť.

Čo hovoríte na rozhodnutie poskytnúť dvojročnú záruku aktualizácií na najnovší Android pre vlajkové lode HTC? Nemalo by byť niečo také samozrejmé? 

Zdroj: AndroidAuthority