Úvod Novinky Google Street View teraz už aj pod vodou a na morskom dne

Google Street View teraz už aj pod vodou a na morskom dne

0

Spoločnosť Google opäť posunula svoju populárnu službu Street View o niečo ďalej a teraz sa vďaka spolupráci Google-u so Catlin Seaview Survey môžete poprechádzať po zaujímavých podvodných trasách.

Samozrejme k dispozícii je iba pár vybraných miest ako napríklad pobrežie Isla Mujeres v Mexiku či Larvotto Marine Reserve v Monaku.

V Isla Mujeres tak môžete navštíviť podvodné múzeum s pamiatkami ako je napríklad niekoľko rokov potopené auto (na titulnej snímke).

Google mapuje tieto trasy vďaka tímu potápačov, ktorý je samozrejme vybavený panoramatickými kamerami a Google plánuje v tomto snažení pokračovať.

Google ale nemá v pláne, aspoň zatiaľ, zmapovať celý oceán ale iba miesta, ktoré sú pri najmenšom zaujímavé a niečím výnimočné.

Zatiaľ sú k dispozícii tieto podmorské lokácie:

Larvotto Marine Reserve, Monaco, Roche Saint Nicolas, Santa Rosa Wall, Cozumel, Mexico, Sian Ka’an, Mexico UNESCO World Heritage Site, Columbia Deep, Cozumel, Whale Sharks at Isla Contoy, Mexico, The Underwater Museum of Isla Mujeres, Mexico, a the San Francisco Shoreline.

Google-Maps-underwater (1)

zdroj: AA