Úvod Výrobcovia Google Google predstavil Project Tango: Smartfón, ktorý zmapuje všetko okolo Vás v 3D

Google predstavil Project Tango: Smartfón, ktorý zmapuje všetko okolo Vás v 3D

4

Google predstavil nový prototyp Android smartfónu, ktorý dokáže vnímať a mapovať prostredie okolo Vás. Zariadenie sa momentálne nazýva Project Tango a Google ho posúva do ďalšej fázy vývoja – rozposiela ho vývojárom, ktorí by mali vyskúšať naprogramovať zaujímavé aplikácie a možno aj hry.

Google tvrdí, že takýto telefón sa naučí rozoznať rozmery izby, v ktorej sa nachádzate len pomocou toho, že sa po nej poprechádzate. Google ďalej dúfa v to, že pomocou nových smartfónov dokáže zmapovať svet ešte presnejšie a tak spraviť navigáciu efektívnejšou a presnejšou.

Jedná sa o veľký cieľ, no to pri Google radi vidíme. To by nás však nemalo prekvapovať, keďže Project Tango pochádza od skupiny ATAP (Advanced Technology And Projects), ktorá bola doteraz súčasťou Motoroly. Google sa pri predaji výrobcu rozhodol túto skupinu ľudí ponechať pod svojimi krídlami. „Cieľom projektu Tango je umožniť mobilným zariadeniam získať porozumenie sveta, ktoré sa čo najviac približuje tomu ľudskému,“ hovorí o projekte jeho vedúci, Johnny Lee. Sundar Pichai, šéf Androidu, ďalej potvrdil, že projekt Tango je už oficiálnou súčasťou Google.

Google vyrobil približne 200 zariadení, ktoré plánuje rozoslať vývojárom, ktorí vďaka nim môžu naprogramovať zaujímavé aplikácie, pomôcky a dokonca hry, ktoré využijú nový senzor. Do ich rúk by sa mali dostať do 14. marca.