Úvod Aplikácie KONEČNE! Gmail pridáva tlačidlo zrušenia odberov reklamných emailov

KONEČNE! Gmail pridáva tlačidlo zrušenia odberov reklamných emailov

0

Google vylepšuje správu Vášho emailu tým, že k reklamným, resp. propagačným emailom pridáva odkaz „Zrušiť odber,“ čím úplne zakážete zobrazovaniu podobných emailov od danej spoločnosti. Server ITWorld ďalej informuje o tom, že Google novú funkciu predstavil ešte minulý týždeň, pričom zobrazovať sa začala hneď po jej skončení.

Po kliknutí na odkaz „Zrušiť odber,“ resp. po anglicky „Unsubscribe“ automaticky odošle email v mene Google spoločnosti, ktorá Vám ho poslala.

gmailzrusitodber

Jedná sa o vylepšenie funkcie, ktorú Google predstavil ešte v roku 2009, kde sa Vám podobný odkaz objavil, ale až po tom, ako ste daný email označili ako spam. Odkaz odhlásenia odberu sa pritom nezobrazí na skutočnom spame, len na pri propagačných emailov, napríklad od predajcov.

Na internete sa okamžite rozšírili informácie o tom, že odkaz odhlásenia odberov nefungovalo vždy na 100% a to údajne platí aj do dnes. Každopádne, každá snaha zníženia počtu propagačných emailov je vítaná a sme si istí, že aj táto bude mať veľký úspech.