Úvod Novinky Galaxy S5 bez hardvérových tlačidiel, snímač odtlačkov priamo v displeji

Galaxy S5 bez hardvérových tlačidiel, snímač odtlačkov priamo v displeji

13

Samsung Galaxy S5 príde tak, ako sme už písali s novým snímačom odtlačkov prstov, ktorý vyvinul priamo Samsung. Podľa servera iTech Addict však zároveň nebude disponovať hardvérovým tlačidlom domov, pričom samotný snímač by mal byť zakomponovaný priamo v displeji.

Zdroj, ktorému sa podľa redaktorov iTech Addict dá dôverovať potvrdil, že Samsung použije vrstvu elektromagnetického poľa, ktoré bude generované za displejom. Táto vrstva sa využije pre fungovanie snímača odtlačkov prstov. Jedná sa o rovnakú technológiu, akú využívajú pre S Pen.

Obrovský snímač, ktorý pozostáva z celého displeja

Dobrou správou je fakt, že majitelia novinky nebudú musieť priložiť prst k jednému miestu na displeji. Samsung totiž spravil jeden obrovský snímač odtlačkov prstov, ktorý pozostáva z celého displeja.

Čo sa hardvérového tlačidla týka, to by malo v novinke zmiznúť a namiesto neho by mal Galaxy S5 disponovať softvérovými tlačidlami podobne ako rad zariadení Nexus.

Na verejnosť sa dostalo niekoľko špecifikácií pripravovaného zariadenia, vrátane 5,25 palcového QHD (2 560 x 1 440) Super AMOLED displeja, nového Exynos 6/Snapdragon 805 čipsetu, 3GB RAM, 32/64GB úložiska a 16MPix fotoaparátu. Celú šou bude poháňať 3 200mAh batéria.

Čo hovoríte na tieto novinky? V prvom rade tu máme snímač odtlačkov prstov, ktorý je priamo pod displejom vo forme elektromagnetického poľa a potom samozrejme softvérové tlačidlá, ktoré by po dlhom čase zamávali oválnemu tlačidlu, ktoré poznáme z takmer všetkých zariadení od Samsungu.

Zdroje: ETNews, iTechAddict via AndroidBeat