Úvod Novinky Galaxy S5 príde so snímačom odtlačkov prstov, ktorý si Samsung vyrobil sám

Galaxy S5 príde so snímačom odtlačkov prstov, ktorý si Samsung vyrobil sám

16

O pripravovanej vlajkovej lodi od Samsungu sa v posledných dňoch priam roztrhlo vrece informácií. Dnes sa dozvedáme, že novinka z južnej Kórei by mohla priniesť snímač odtlačkov prstov vlastnej výroby, ktorý narozdiel od toho, ktorý používa Apple funguje trochu inak.

Jedná sa totiž o „swipe fingerprint scanner“ a teda ako už jeho názov napovedá, aby ste si zariadenie odomkli, budete musieť cez skener prejsť prstom, čo je v porovnaní s Apple, kde treba prst na snímači podržať úplne iný spôsob detekcie odtlačku prsta.

NAJNIŽŠIA CENA GALAXY S4:

Samsung si svoju novú technológiu údajne vyvinul sám, keďže výrobcovia tretích strán ešte neboli na tak vysokej úrovni, akú potreboval Samsung. Pripravuje totiž priamu konkurenciu jednej z najhorúcejších funkcionalít nového iPhone 5s.

Samsung však svoj snímač údajne umiestni len do prémiovej verzii, ktorá bude oblečená v kovovej konštrukcii. Či sa skutočne preukáže, že Galaxy S5 príde so snímačom odtlačkov prstov, alebo nie, ukáže len čas. Veľa nám ho pred začatím Mobile World Congress našťastie nezostáva.

Čo na to Vy? Bažíte po snímači odtlačkov prstov?

Zdroj: ETNews via SamMobile