Úvod Smartphony Dohady Samsung Galaxy Note 4 s ohnutým displejom, Galaxy Note 5 už plne...

Samsung Galaxy Note 4 s ohnutým displejom, Galaxy Note 5 už plne skladací

10

Samsung by mal tento rok podľa kórejských médií predstaviť zariadenie z radu Galaxy, ktoré bude ohnuté. Spoločnosť s týmto trendom začala ešte na minuloročnom CES v Las Vegas, kde sa pochválila prototypom YOUM.

Či sa nové zariadenie, ktoré predstavia tento rok bude podobať na YOUM nikto nevie, no veríme, že si Samsung celé uplatnenie ohnutých displejov poriadne premyslí, keďže Galaxy Round až takým hitom nebol.

Server Bloomberg dokonca informoval o tom, že Samsung pracuje na verzii Galaxy Note 4, ktorá poskytne displej na troch stranách zariadenia. Ísť by pritom malo len o limitovanú edíciu.

 

Najslabším článkom projektu sú batérie

Aby však Samsung vedel vyrobiť skutočne ohnutý, ba dokonca skladací telefón, musí popracovať aj na svojich batériách, ktoré zatiaľ zaostávajú.

NAJNIŽŠIA CENA GALAXY S4:

Segment výroby batérií ešte stále zaostáva za vývojom nových technológií displejov,“ vyjadril sa anonymný zamestnanec Samsungu. To by mal byť jeden z dôvodov, prečo chce tento rok Samsung vyskúšať vyrobiť ohnuté zariadenie, a až budúci rok predstaviť skladací telefón, alebo aspoň jeho prototyp. „Ohnuté zariadenie je prvým krokom, pričom dôraz sa bude klásť hlavne na reakciu trhu.

Galaxy Note 5 by mal byť už skladací

Analytik Song ďalej predpovedá, že v roku 2015 by mohla byť minimálne jedna vlajková loď Samsungu plne skladacia, čo nám napovedá, že Galaxy Note 5 sa oproti aktuálnemu výzoru poriadne zmení. Hovoríme o Note 5, pretože analytik upresnil, že zariadenie bude predstavené v druhej polovici budúceho roka.

NAJNIŽŠIA CENA GALAXY NOTE 3:

Každopádne, ak by malo byť nejaké zariadenie skladacie, mal by to byť phablet, keďže zložený by bol oveľa kompaktnejší, po rozložení by ste si zas mohli užiť väčší displej, ktorý nejeden z nás obľubuje.

Na samotné spracovanie a dizajn takéhoto zariadenia si ešte niekoľko mesiacov budeme musieť počkať, no Samsung sa rozhodne snaží, aby nás mal čím rok čo rok prekvapiť.

Zdroj: TheKoreaHerald