Úvod Novinky ZTE predstavil svoj vlastný modulárny telefón

ZTE predstavil svoj vlastný modulárny telefón

0

Motorola nás pred niekoľkými mesiacmi prekvapila svojou ambíciou zostaviť modulárny telefón.

O projekte Ara sa však písalo len niekoľko týždňov a potom celý „boom“ utíchol. Na CES 2014 sa však objavil ďalší výrobca, ktorý pripravil telefón založený na rovnakom princípe. Tým výrobcom je ZTE, ktorého koncept nám dáva jasne najavo, aké jednoduché je vymenenie RAM, procesoru, vnútornej pamäti či grafického čipu.

Jedná sa o veľmi zaujímavý dizajn, ktorý by sme v budúcnosti mohli brať ako bežnú vec. Zatiaľ však ostáva pevne uzamknutý v plastovej krabičke, z ktorého ho pre bežného užívateľa tak skoro nevyberú.

Čo sa týka samotného telefónu, predstavitelia ZTE sa jasne vyjadrili, že sa jedná len o grafickú reprezentáciu toho, ako by taký modulárny telefón mohol vyzerať. Ich inžinieri pritom na podobnom princípe pracovať nemajú.

Motorola, na druhej strane, pokračuje vo vývoji svojho projektu Ara, pričom CEO spoločnosti, Dennis Woodside minulý mesiac potvrdil, že interne už testujú prvý prototyp.

Či už uvidíme modulárny telefón v blízkej budúcnosti je už len na výrobcoch a ich snahe priniesť nám nový pohľad na to, ako by mohli naši inteligentní miláčikovia vyzerať o niekoľko rokov.

Zdroj + foto: The Verge