Úvod Výrobcovia Samsung Samsung zverejnil obchodné výsledky za posledný štvrťrok – prevádzkový zisk 5,62 miliardy...

Samsung zverejnil obchodné výsledky za posledný štvrťrok – prevádzkový zisk 5,62 miliardy eur

0

Nadnárodná korporácia Samsung Electronics zverejnila výsledky obchodných aktivít za posledný štvrťrok v roku 2013. Niekoľko-miliardové zisky aj napriek vianočným sviatkom – v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom – o pár percent klesli. Samsung si tak pripísal na účet zárobok 5,62 miliardy eur (8,31 miliardy KRW).

Celkový výnos, všetkých obchodných jednotiek Samsungu dokopy, dosiahol vo štvrtom štvrťroku minulého roka hodnotu 40,11 miliardy eur (59,28 miliardy KRW). Jednotka „IT a Mobilné komunikácie“ pritom vytvorila prevádzkový zisk 3,70 miliardy eur (5,47 miliardy KRW), ktorý tak predstavuje 18% pokles oproti zisku tej istej obchodnej jednotky z tretieho štvrťroku 2013.

Samsung v správe uvádza, že za poklesom štvrťročného zárobku stoja i sezónne marketingové náklady, ktoré sú vyššie ako zvyčajne, či iné, jednorázové náklady. Množstvo reklám je totižto v decembri oveľa väčšie, nakoľko sa blížia vianočné sviatky, ako v priebehu iného mesiaca počas roka. V správe sa tiež uvádza, že bol zaznamenaný pokles počtu zásielok so smartfónmi. Pri tabletoch zase naopak počet zásielok stúpol, čo majú údajne na svedomí aj čerstvé kúsky – Galaxy Tab3 a Galaxy Note 10.1 (2014) – predstavené na konci tretieho štvrťroka 2013.

V roku 2014 plánuje Samsung diverzifikáciu niektorých smartfónov strednej a vyššej triedy tak, aby dokázal lepšie splniť rozdielne požiadavky zákazníkov. Okrem toho môžeme podľa dostupných informácií očakávať hneď niekoľko nových tabletov.

Zdroj: samsung.com via andoridcentral.com
Prevod mien: google.com
Jednotlivé sumy sú zaokrúhlené