Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung Air Gesture a Air View funkcie budú dokonalejšie vďaka lepšiemu hardvéru

Samsung Air Gesture a Air View funkcie budú dokonalejšie vďaka lepšiemu hardvéru

1

Majitelia nových Samsung zariadení určite poznajú „bezdotykové“ možnosti Air Gesture a Air View, vďaka ktorým môžete používať niektoré funkcie smartfónu gestami bez toho, aby ste sa ho dotkli alebo napríklad zariadenie zaznamená stylus S Pen ešte pred jeho interakciou s dotykovou plochou a dokáže Vám tak napríklad zobraziť ponuku aplikácie a podobne.

Samsung používa dotykové panely spoločnosti Synaptics a práve nasledujúce vlajkové zariadenia Samsungu ako Galaxy S5 a ďalšia generácia Galaxy Note budú vybavené novými, inovovanými dotykovými panelmi tejto spoločnosti.

galaxy-note-3-s-pen-stylus-sam-n3

Tieto dotykové plochy budú poskytovať väčší rozsah pre spomínané „Air“ funkcie a používatelia tak napríklad nebudú musieť byť prstom alebo stylusom v tesnej blízkosti displeja ale ovládanie bude možné z väčšej diaľky ako doteraz.

Rovnako bude plocha citlivejšia a stylusom tak zaznamenáte menšie body ako doteraz, čoho pozitívom je ešte dokonalejšie písanie po obrazovke. V rámci vylepšení sa Synaptics-u podarilo znížiť aj výrobné náklady, čo by sa aspoň minimálnou mierou mohlo podieľať na konečnej cene zariadenia.

Konkrétne bola odstránená izolačná vrstva a konštrukčne bude panel  jednovrstvový.

Ako to bude vyzerať v praxi sa dozvieme až po predstavení Galaxy S5, ktoré sa očakáva už v najbližších mesiacoch.

zdroj: TA 
foto: cnet