Úvod Konkurencia DOHADY: Takto má vyzerať užívateľské prostredie záhadnej Nokie s Androidom

DOHADY: Takto má vyzerať užívateľské prostredie záhadnej Nokie s Androidom

3

Už nejaký ten týždeň koluje internetom búrlivá diskusia o záhadnom smartfóne so značkou Nokia a s pomenovaním „Normandy„. Podľa niekoľkých, zatiaľ však stále neoficiálnych informácií má dokonca ísť o akýsi „tajný“ projekt, v ktorom sa údajne testuje mierne modifikovaná verzia operačného systému Android v hardvéri od renomovaného fínskeho výrobcu mobilných telefónov.

V priebehu posledných dní zaplavili technologické weby či sociálne siete rôzne fotografie – najmä od užívateľa @evleaks – s týmto neznámym zariadením. Najnovším, zároveň i najzaujímavejším kúskom je náhľad na jeho užívateľské prostredie (obrázok nižšie) v dvoch rozdielnych prevedeniach a rozloženiach. Na prvý pohľad až príliš pripomína prostredie z konkurenčného OS – Windows Phone. Podobná premena na nepoznanie sa ale dá za pár minúť zrealizovať prostredníctvom hneď niekoľkých aplikácií v obchode Google Play na takmer každom Android smartfóne. Informačný panel, ako je vidieť z obrázku nižšie, zobrazuje dokonca až dva indikátory signálu, čo dáva jednoznačne najavo, že pôjde o tzv. dual-SIM zariadenie.

Webu TheVerge sa dokonca podarilo od neznámeho zdroja získať niekoľko tipov, ktoré skrývali neoficiálne informácie o technických špecifikáciach špekulovanej Nokie Normandy. Smartfón má disponovať 4-palcový displejom, procesorom S4 Pro od Qualcomm, 3MPix hlavnou kamerou, 512MB RAMkou a 4GB internou pamäťou – podľa všetkého má teda ísť o dostupnejší model. Uvidíme, aké novinky prinesú následujúce dni. Čoskoro tu je podujatie MWC 2014, takže už celkom viditeľne začína prihorievať. Rozhodne sa máme na čo tešiť.

Zdroj: @evleaks, @vizileaks, theverge.com
Foto: @evleaks@vizileaks