Úvod Neprehliadnite vlavo Hyundai Genesis príde do roku 2015 s plnou integráciou Google Glass

Hyundai Genesis príde do roku 2015 s plnou integráciou Google Glass

1

Aj keď je používanie mobilných zariadení ako sú smartfóny či tablety v automobiloch v rámci bezpečnosti všeobecne zakázané, súčasné štandardy ale často umožňujú používanie napríklad handsfree sád pre telefonovanie alebo hlasové ovládanie.

Ide jednoducho o to, aby ste nemuseli spustiť oči z vozovky a tak vystaviť seba alebo ostatných bezpečnostnému riziku.

Známy výrobca automobilov Hyundai dbá na to, aby boli informácie pre vodiča vždy dostupné s tým, aby sa bezpečnostné riziko eliminovalo na minimum a na to napríklad slúžia dnes už dobre známe head-up displeje, ktoré zobrazujú vodičovi údaje v zornom poli priamo na čelné sklo a podobne.

dezeen_Google-unveils-Google-Glass-video-preview_4a

Hyundai však plánuje do roku 2015 vybaviť svoj vlajkový model Genesis plnou integráciou s okuliarmi Google Glass a vďaka konkrétnym aplikáciam by tak mal vodič všetky dôležité údaje priamo na očiach.

Rýchlosť, spotreba, dopravná situácia ale aj stav kilometrov či výstrahy vozidla v prípade poruchy, interval servisných prehliadok, diaľkový štart, informácie o stave paliva či tlaku v pneumatikách, teplota motora alebo oleja…možností je skutočne veľa a všetky informácie bude samozrejme možné skontrolovať aj mimo vozidla a podobne prostredníctvom cloudu, kde ich bude automobil zdieľať a následne k ním budete môcť pristupovať.

Samozrejmosťou je napríklad zobrazovanie informácií o prichádzajúcom hovore či iných interakcií zo smartfónu bez toho, aby ste ho počas jazdy museli vytiahnuť z vrecka.

Do roku 2015 je však ešte ďaleko a Hyundai bude musieť na integrácii popracovať a vysporiadať sa s mnohými prekážkami aby bolo používanie Google okuliarov skutočne funkčné a užitočné.

Otázny zostáva aj rámec zákonov v jednotlivých krajinách. V USA bolo totižto zaznamenaných niekoľko zatknutí alebo pokút za používanie Google Glass za volantom.

[usquare id=“9″]

zdroj: TalkAndroid