Úvod Výrobcovia Huawei Huawei predstavil nový tablet – MediaPad 7 Youth2

Huawei predstavil nový tablet – MediaPad 7 Youth2

0

Známy čínsky výrobca spotrebnej elektroniky zaradil do svojho portfólia novinku – 7 palcový tablet s kovovou konštrukciou, operačným systémom Android a s názvom MediaPad 7 Youth2. Bližšie informácie o cene či dostupnosti zatiaľ nie sú k dispozícii.

Huawei MediaPad 7 Youth2 predstavuje akéhosi kríženca medzi smartfónom a tabletom. Je ho totiž možné použiť aj ako plnohodnotný nástroj na uskutočnenie hlasových hovorov cez užívateľské číslo od mobilného operátora. S veľkým, 7-palcovým displejom (1024×600 pixelov, 169ppi) však nebude takéto telefonovanie žiadna pohoda jahoda, ak berieme do úvahy, že nepoužijeme iné externé zariadenie na zjednodušenie. Spracovanie konštrukcie zaujme predovšetkým milovníkov kovového materiálu; MediaPad 7 Youth2 výrobca obliekol do častí vyrobených práve z kovu.
huawei-mediapad7-youth2-1
O váhu sa ale napriek tomu bát nemusíte, tablet má podľa dostupných informácií 350 gramov, čo je len o 5 gramov viac ako váha Samsung Galaxy Note 8.0. Výkon zabezpečí 4-jadrový procesor (MSM8x12) s frekvenciou 1.2GHz, energiu uchová batéria s kapacitou 4100mAh, nechýba ani 1GB RAMka, interná pamäť o veľkosti 4GB so slotom pre microSD kartu, operačný systém Android 4.3 Jelly Bean, špeciálne užívateľské prostredie Emotion UI a 3MPix zadný s 0.3MPix predným foťákom.

Slabší hardvér, nižšia cena?

Aj keď tablet neponúka najmodernejšie špecifikácie, určite ho dokáže dobre využiť taký dorast ako školskú pomôcky alebo nenáročný užívateľ na webové surfovanie. Navyše bude pravdepodobne i cenovo dostupnejší. Ak sa dostaneme k oficiálnym informáciám o cene a dostupnosti, určite ich nezabudneme posunúť ďalej.

huawei-mediapad7-youth2-3

Zdroj: huawei.com via androidcentral.com
Foto: huawei.com