Úvod Novinky Samsung testuje nové používateľské rozhranie pre smartfóny

[FOTO] Samsung testuje nové používateľské rozhranie pre smartfóny

42

Používateľské rozhranie Samsungu pod názvom TouchWiz bolo pre nás v redakcii vždy jedna z najslabších stránok Samsung zariadení.

Je plné farieb, ktoré sa podobajú na rozprávku a v porovnaní s čistým Androidom vyzerá – subjektívne – strašne. Vyzerá to tak, že po vlne kritiky (nie len od nás) sa Samsung prebúdza k života a pripravuje dlho očakávanú zmenu.

Podľa skupiny @evleaks, mal Samsung testovať niekoľko používateľských rozhraní pre svoje nové zariadenia. Zo screenshotov vyššie pritom môžete vidieť, že sa už na prvý pohľad jedná o viditeľne „čistejšie“ prostredie, než to, ktoré dnes používajú zariadenia ako Galaxy Note 3 či Galaxy S4.

Čo je však taktiež viditeľné je aj to, že sa pravdepodobne nejedná o finálnu verziu, keďže v hornej lište sa ešte stále nachádza farebná ikonka batérie. Po aktualizácii na Android 4.4 KitKat Google výrobcom prikázal, aby ikonky v hornej lište neboli iné, než biele.

Samsung včera spolu s novými tabletami predstavil novinku pre tablety v podobe Magazine UI. Jedná o prostredie ktoré je vysoko závislé na widgetoch, každopádne, oproti staršiemu TouchWiz-u vyzerá neporovnateľne krajšie.

Čo hovoríte na zmenu v TouchWiz-e? Bolo na čase aby Samsung niečo spravil, alebo Vám prostredie na jeho telefónoch nijak neprekáža?

Zdroj: Twitter via AndroidBeat