Úvod Konkurencia Dočkáme sa Nokie s Androidom?

Dočkáme sa Nokie s Androidom?

7

Už dlhšiu dobu sa čas od času objavia neoficiálne správy o tom, že Nokia by rada na trh uviedla smartfón s Androidom.

Fakt, že prakticky celú firmu už čoskoro pod svoje krídla prichýli softvérový gigant Microsoft tomu nepridáva na dôveryhodnosti, avšak isté „dobre informované“ zdroje tvrdia opak.

Približne pred mesiacom ste prvýkrát mohli postrehnúť isté špekulácie o tom, že Nokia Normandy by mohla byť tým záhadným zariadením. Pritom slovo záhadný je u skutočne na mieste, keďže takmer nič o tomto telefóne nebolo potvrdené (ani vyvrátené) a celé to vyzerá veľmi čudne.

Nokia Normandy takmer s určitosťou nebude žiadny high-end. Toto zariadenie známe aj ako model A110 (A ako Android?) bude mať špecifikácie typické pre strednú triedu. Štvorpalcový FWVGA displej, päť megapixelový fotoaparát a bližšie nešpecifikovaný procesor Snapdragon.

To samozrejme tiež môže znamenať, že celý projekt začal niekedy v minulosti a dnes už je dávno mŕtvy. Celú konšpiráciu držia pri živote iba výsledky benchmarkov ktoré si môžete pozrieť na konci článku a Nokiu Normandy už nikto nevyvíja. Aj keby sa nakoniec všetky neoficiálne správy potvrdili a na trh by sa skutočne dostalo zariadenie s Androidom, nečakajte žiadnu jeho čistú verziu. Určite bude upravený a je dosť možné, že sa na normálne Android telefóny ani zďaleka nebude podobať.

Každopádne, čo si myslíte vy? Pracuje fínska firma na novom smartfóne strednej triedy s operačným systémom Android alebo nie? A hlavne, kúpili by ste si novú Nokiu s Androidom?

benchmarky

Zdroje: PocketNow, YouTube