Úvod Novinky Samsung tento rok predal vyše 40 miliónov tabletov

Samsung tento rok predal vyše 40 miliónov tabletov

4

Nové informácie z Južnej Kórei tvrdia, že Samsungu sa tento rok podarilo predať cez 40 miliónov tabletov, ohromné číslo aj na pomery Samsungu.

Samsung mal zaznamenať najvyšší nárast v poslednom štvrťroku a to vďaka novému Galaxy Tab 10.1 (2014 edícia), ktorá sa na trh dostala v tom správnom čase. Za obrovskými číslami mal stáť aj oveľa lacnejší Galaxy Tab 3 7.0, ktorý bol často pribaľovaný k smartfónom, poprípade iným akciám.

NAJNIŽŠIA CENA GALAXY NOTE 3:

Podľa FNN News sa Samsung v prvom štvrťroku podarilo predať 9,1 miliónov tabletov, 8,4 miliónov v tom druhom, 10,5 miliónov v treťom a cez 12 miliónov v poslednom štvrťroku. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi sú to obrovské čísla. V roku 2010 predali 1,5 miliónov tabletov, takmer 6 miliónov ich predali v roku 2011 a minulý rok z ich fabrík odišlo 16,6 miliónov kusov.

Samsung – a nie len on – v tabletoch vidí obrovský potenciál, vďaka čomu zvýšil úsilie vylepšiť svoju ponuku. Budúci rok by sme sa mali dočkať zvýšeného počtu rôznych modelov, vrátane obrovského 12,2 palcového Galaxy Pro.
 
V porovnaní s Apple Samsung zaostáva
 
V porovnaní s Apple však Samsung stále zaostáva. Americký výrobca totiž predal 19,5 miliónov kusov iPadov len v prvom štvrťroku 2013, 14,6 miliónov v druhom štvrťroku a 14,1 miliónov v tom treťom. Apple v tomto štvrťroku predstavil dvojicu nových modelov, ktoré podľa analytikov zatriasli trhom a to by sa malo odzrkadliť aj na štatistikách.

Kúpili ste si tento rok tablet? Ak áno, aký model?

Zdroj: FNN News via AndroidAuthority