Úvod Neprehliadnite vlavo Ľudia čoraz viac surfujú na mobiloch a tabletoch na úkor desktopov

[PRIESKUM] Ľudia čoraz viac surfujú na mobiloch a tabletoch na úkor desktopov

8

Prezeranie webového obsahu na mobilných zariadeniach je čoraz populárnejšie a logicky sa tak deje na úkor stolných a prenosných počítačov. Aspoň tak to vidí analýza spoločnosti StatCounter.

Vôbec prvý krát v roku 2013 prekonalo „mobilné surfovanie“ 20% podiel a aby sme boli presnejší, jedná sa konkrétne o číslo 21,6%. Zbytok, 78,4% patrí samozrejme stolným počítačom a notebookom.

Aj keď sú desktopy v jasnej prevahe, podľa Computer World stúplo prehliadanie webu na mobilných zariadeniach až o 53 % a to oproti januáru 2013, kedy boli zodpovedné smartfóny a tablety za 13% celkového webového surfovania.

pic(001)

Podľa týchto údajov teda môžeme očakávať stúpajúcu tendenciu v tomto segmente a užívatelia sa čoraz viac prikláňajú k smartfónom a tabletom ako pri štandardnom surfovaní po webe tak pri komunikácii, správe multimédií, jednoduchej editácii dokumentov či hraní menej náročných hier.

Mimochodom, podľa ďalšej analytickej spoločnosti NetMarketShare je najobľúbenejším mobilným prehliadačom Safari (55,6%), Chrome si odnieslo 25,2% podiel a napríklad taký Internet Explorer od Microsoftu sa môže pochváliť 1,6 % podielom.

zdroj: PhoneArena