Úvod Aplikácie Patríte k O2 zákazníkom? Vyskúšajte aplikáciu na kontrolu spotreby a dát

Patríte k O2 zákazníkom? Vyskúšajte aplikáciu na kontrolu spotreby a dát

10

Ak patríte k zákazníkom „oranžového“ alebo „fialového“ operátora, určite mnohí z Vás používajú ich oficiálne aplikácie na či už kontrolu spotreby, faktúr alebo na získanie informácií o produktoch, službách poprípade dôležitých telefónnych čísel.

[app]com.telekom.portal[/app]

[app]sk.orange.android.orangego[/app]

Operátor O2 zatiaľ nedokázal slovenským zákazníkom (cez 1,5 milióna) poskytnúť aplikáciu s podobnou funkcionalitou ako konkurencia, čo by malo byť pri modernej telekomunikačnej spoločnosti samozrejmosťou a k dispozícii je len produkt O2 Extra výhody kde môžete využívať výhody a zľavy od rôznych partnerov priamo zo svojho mobilného telefónu.

Slovenský vývojár Ing. Filip Urminský vytvoril bezplatnú aplikáciu, ktorá slovenským zákazníkom O2 dáva možnosť kontrolovať spotrebu, kredit a služby.

Aplikácia sa k dátam dostane cez portál Moje O2, do ktorého sa prihlásite a sledovať tak môžete koľko minút ste prevolali, koľko SMS odoslali, aká je vaša výška kreditu a podobne.

Aplikácia obsahuje aj widget pre domovskú obrazovku, v ktorom sa v pravidelných intervaloch zobrazuje vaša spotreba a tak budete mať výdavky vždy pod kontrolou.

pic(002) pic(001) pic

Keďže je aplikácia neoficiálna, údaje sú informačné a prihlasovacie dáta sa ukladajú v šifrovanej podobe len vo vašom telefóne a posielajú sa cez zabezpečený protokol do portálu Moje O2. Napriek tomu hrozí zneužitie aplikáciami tretích strán preto dbajte na to, k čomu všetkému dávate prístup pri inštalovaní hlavne neznámych aplikácií.

Každopádne sa jedná o veľmi užitočný nástroj z dielne slovenského vývojára a mnohí zákazníci operátora O2 ho určite ocenia. Podporte slovenského vývojára vyskúšaním aplikácie a ak v nej náhodou objavíte chybu alebo máte návrh na zlepšenie, neváhajte kontaktovať nás na tip@androidportal.sk alebo autora na filip@urminsky.sk.

[app]sk.urminsky.modraspotreba[/app]

Web projektu: modraspotreba.sk