Úvod Konkurencia Nokia vyhrala, HTC One mini sa v Británii nemôže predávať, podobný osud...

Nokia vyhrala, HTC One mini sa v Británii nemôže predávať, podobný osud čaká aj HTC One

2

Na súdne spory sme už ako tak zvyknutí, no tie sa väčšinou týkali Apple a Samsungu. Dnešné rozhodnutie sa však týka úplne iných protivníkov.

Na súde totiž vyhrala Nokia na HTC, čo pre nešťastníka z Taiwanu znamená, že na britských ostrovoch už nemôže predávať svoju mini verziu vlajkovej lodi HTC One.

HTC One mini môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Sudca Richard Arnold okrem toho zistil, že aj HTC One disponuje súčiastkami, ktoré porušujú patent Nokie, no ten sa zatiaľ môže predávať, keďže v HTC podali odvolanie. Arnold ďalej dodal, že zákaz predaja HTC One by mal pre spoločnosť veľmi nepriaznivý dopad.

NAJNIŽŠIA CENA NEXUS 7:

Nokia od HTC za porušenie patentov vyžaduje finančnú kompenzáciu. HTC pritom súhlasil, že kým sa celý spor neukončí, na britské ostrovy nedovezú žiadne ďalšie kusy. V HTC sú presvedčení, že komponenty v HTC One, ktoré porušili patenty Nokie sú malé a preto si nemyslia, že by kvôli nim mali úplne zakázať predaj ich zariadenia. Sudca potom upresnil, že spoločnosť v UK za obdobie od januára do septembra 2013 predala približne 750 000 kusov HTC One v celkovej hodnote 221 miliónov libier.

Fínska spoločnosť dotiahla spor do úspešného konca aj proti Apple ešte v roku 2011. Výrobcovia si teda musia dávať obrovský pozor na to, aké súčiastky použijú vo svojich zariadeniach.

Zdroj: Bloomberg via PhonesReview