Úvod Neprehliadnite vlavo Gresso: Titánový smartfón za 1800 dolárov

Gresso: Titánový smartfón za 1800 dolárov

2

Ak ste si mysleli, že Vertu je jedinou spoločnosťou, ktorá vyrába luxusné Android smartfóny, potom ste na omyle. Spoločnosť Gresso sa totižto rozhodla uviesť na trh svoj vôbec prvý Android smartfón, ktorý si podobne ako pri Vertu zariadeniach zaslúži štítok „luxusný“.

>Vertu Constellation za 4900€<

gressobanner

Špecifikácia smartfónu je ďaleko pod úrovňou dnešných high-end štandardov a tak zariadenie ponúka nešpecifikovaný dual-core 1,2 GHz procesor, 4,5 palcový displej s rozlíšením 960 x 540, 8 Mpix fotoaparát a aj keď sa v popise nespomína pamäť RAM odhadnúť by sa dala na 1 GB.

Zariadenie podporuje používanie dvoch SIM kariet súčasne a  Android na palube je vo verzii 4.1.2.

Špecifikácia však nie je to, čo robí smartfón výnimočným (a drahým). Zariadenie je k dispozícii v dvoch konfiguráciach a to jednej za 1800 dolárov, kde dostanete celé telo smartfónu z ušľachtilého titánu alebo druhá, 2300 dolárová možnosť ponúka presne to isté, no s logom výrobcu v 18 karátovom bielom alebo žltom zlate.

Ďalším z dôvodov vysokej ceny je limitácia zariadenia. Na trh sa dostane iba 999 kusov a aj keď zariadenie zrovna nevyhralo súťaž krásy a parametre sú za zenitom, určite sa po svete nájde 999 ľudí, ktorí si budu chcieť užiť pocit výnimočnosti aj za takúto cenu.

zdroj: AA