Úvod Novinky Google Google pracuje na skutočných robotoch, projekt vedie zakladateľ Androidu, Andy Rubin

Google pracuje na skutočných robotoch, projekt vedie zakladateľ Androidu, Andy Rubin

0

Začiatkom tohto týždňa nás prekvapil Amazon svojou víziou o kuriérovi budúcnosti v podobe bezpilotnej helikoptéry, ktorá Vám balíček privezie priamo pred dvere, no tam novinky nekončia. Google totiž informoval o tom, že momentálne pracujú na novej generácii robotov.

Samsung i9195 Galaxy S4 Mini môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Človek, ktorý tento projekt vedie nie je nikto iný, ako Andy Rubin, zakladateľ Androidu. Roboty, na ktorých Google pracuje pritom nie sú určené pre spotrebiteľov. Namiesto nich ich Google vyvíja, pre využitie vo výrobe elektroniky a predaja, čím by zvýšil svoju konkurencieschopnosť voči Amazonu.

Andy Rubin sa pre New York Times vyjadril tak, že jeho „robotické úsilie“ nie je nič rýchle, pričom dokončené by to mal mať do desiatich rokov. Vyhľadávací gigant pritom tajne odkúpil niekoľko spoločností, ktoré sa zaoberajú vývojom robotiky v Spojených Štátoch a Japonsku. Rubin ďalej poznamenal, že ešte potrebujú niekoľko pokrokov ohľadom senzorov a softvéru. Problémy s pohybom rúk a paží už však tím pracujúci na tomto projekte vyriešil.

Sony Xperia Z1 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Google zakladá robotickú skupinu, ktorá bude primárne pracovať z Palo Alto, no ich kancelária bude v Japonsku. Rubin už začal zamestnávať ľudí v tomto obore a očakáva sa, že do svojho projektu zatiahne aj niekoľko programátorov priamo z Google.

Šéf Google, Larry Page vo svojom príspevku na Google+ priznáva, že z práce Andyho Rubina je nadšený.

„Jeho najväčší kúsok, Android, začal ako bláznivý nápad, ktorý skončil pri superpočítači v rukách miliónov ľudí. Stále sme v začiatkoch, no neviem sa dočkať na to, ako uvidím pokrok.“

Zdroj: NYT via TNW