Úvod Novinky Kuriér budúcnosti: Bezpilotné helikoptéry v zahraničí doručia nákup z Amazonu do 30...

Kuriér budúcnosti: Bezpilotné helikoptéry v zahraničí doručia nákup z Amazonu do 30 minút

12

Určite poznáte ten pocit. Po tom, ako sa tešíte povedzme na nový telefón, musíte po finálnom odkliknutí v e-shope čakať aspoň ďalší deň, aby Vám ho kuriér doručil k Vašim dverám.

Čo ak by som Vám ale povedal, že sa tento systém dá zrýchliť? Nemyslím tým zrýchlenie o niekoľko minút alebo hodín. Hovorím o 30 minútovom doručení.

Na takomto systéme momentálne pracuje najväčší predajca na svete, Amazon, ktorý chce svojim prémiovým zákazníkom umožniť doručenie pomocou Amazon Prime Air, bezpilotnej helikoptéry, ktorá Vám balíček doručí priamo pred dvere.

CEO Amazonu, Jeff Bezos sa ohľadom tejto myšlienky vyjadril veľmi pozitívne. Tvrdí totiž, že spoločnosť je už len 4 alebo 5 rokov od oficiálneho spustenia projektu, ktorý by mal priniesť do sveta kuriérov menšiu revolúciu. Bezos ďalej potvrdil, že im to bude trvať takto dlho, pretože pre Amazon Prime Air musia vybaviť všetky potrebné povolenia, keďže sa ich bezpilotné lietadielka budú premávať nad hlavami širokej verejnosti.

Jeff Bezos na konci poznamenal, že ešte ich čaká veľa práce, no nakoniec povedal vetu, ktorá hovorí sama za seba: „Pripravte sa, bude to fungovať, skutočne sa to stane a bude to veľká sranda.

Predstavte si teda, že po Vašom nákupe cez e-shop Vám do 30 minút pristane pred dverami malá helikoptéra, ktorá so sebou privezie to, čo ste si kúpili. Vitajte v budúcnosti.

[fve]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=98BIu9dpwHU[/fve]

Zdroj: Amazon via TheVerge