Úvod Novinky Aké zariadenie ste si kúpili v roku 2013?

[DISKUSIA] Aké zariadenie ste si kúpili v roku 2013?

68

Dnes je posledný deň roku 2013 a tak by sa patrilo sa aspoň čiastočne obzrieť za tým, čo sme v ňom prežili. Pre mnohých z nás bol úspešný, pre mnohých práve naopak.

Okrem rodinných a iných udalostí bol však rok 2013 určite aj rokom smartfónov a tabletov, ktoré pohltili nemalý počet našej populácie. Veľa ľudí počas uplynulých dvanástich mesiacov prišlo prvýkrát do styku s dotykovým zariadením, čo je pre väčšinu z nás veľký míľnik v používaní najnovších technológií.

Nás by ale zaujímalo, že ktoré zariadenia ste si dopriali, poprípade Vám dopriali Vaši blízki v roku 2013? Dostali ste nový Android/iOS/WP smartfón, alebo tablet? Chceme o Vašich skúsenostiach počuť čo najviac!

 

Aké zariadenia sme začali používať v redakcii

Lukáš

Rok 2013 som začal s Nexus 4, ktorý sa skvele hodil k Nexus 10, ktorý som si zadovážil ešte v roku 2012. Ako mesiace plynuli, Google predstavil Nexus 7 (2013) a po jeho recenzii som zhodnotil, že pre moje potreby sa hodí oveľa viac, než väčší Nexus 10. Desaťpalcový tablet som tak odoslal novému šťastnému majiteľovi. Na jeseň sme sa však dočkali predstavenia Nexus 5 a ten vo mne zanechal tak pozitívne pocity, že som Nexus 4 vymenil za Nexus 5. Túto voľbu doteraz neľutujem.

Marek

Rok 2013 som prežil v spoločnosti môjho verného pomocníka LG 4X HD, ktorý mi pre moje potreby zatiaľ vyhovuje. Rok 2014 bude zaujímavý, keďže už koncom tohto roka som zbystril pri predstavení LG G2 a Galaxy Note 3.

Martin

Ja som rok 2013 začal s HTC One V, na ktorý som ešte v lete horko ťažko vyčlenil peniaze z výplaty, no bolo to holé sklamanie. Na použiteľnosti mu veľmi nepridal ani CyanogenMod nainštalovaný v januári, a tak sa v lete stala nehoda, ktorá spôsobila, že som až do septembra používal staručičkú Nokiu. Priznám sa bez mučenia, že v číslovaní Nokií som sa nikdy nevyznal, takže Vám to neupresním. Od septembra som však šťastným majiteľom Nexus 4 a od tej doby na rad Nexus nedám dopustiť.

Matúš

Pravdupovediac, takmer celý rok som používal smartfón s logom nahryznutého jablka. Avšak, po aktualizácii na iOS 7 a po prvom pohľade na nové používateľské prostredie – jednoducho mi nesadlo – som s istotou vedel, že dlho pri iPhone nezostanem. Koncom roka 2013 som teda úspešne presedlal na fešáka od Google – Nexus 5. A aby som nezabudol, počas celého roka ma sprevádzal sedem-palcový fešák Nexus 7, ktorého som využil hlavne pri čítaní elektronických kníh.

Ktoré zariadenia robia spoločnosť Vám?