Úvod Novinky Google Chromebooky od Google tvorili 21% všetkých predajov notebookov za rok 2013

Chromebooky od Google tvorili 21% všetkých predajov notebookov za rok 2013

4

Podľa skupiny NDP, ktorá stojí za každoročným prieskumom trhu stáli Chromebooky v roku 2013 až za 21% všetkých predajov notebookov.

Tieto štatistické údaje však neberú do úvahy notebooky, ktoré sa predávali bez operačného systému. Aj napriek tomu sa však jedná o veľmi silné číslo, ktoré Google určite robí veľkú radosť.

Ak by sme si mali porovnať štatistiky z minulého roka a zarátali by sme do neho aj desktopové počítače – len, aby to bolo zaujímavejšie – zistili by sme, že Chromebooky prešli obrovským skokom. Minulý rok totiž stáli za miniatúrnymi 0,2%, pričom tento rok zabrali až 9,6% predajov spomínanej elektroniky.

Oproti zariadeniam, ktoré poháňa Windows (34,1%) sa to zdá ako nič, no keď si to porovnáte s celým výberom MacBookov od Apple zistíte, že sa ich predalo až päťkrát viac, ako spomínaných produktov Apple. Vyzerá to teda tak, že Google je na dobrej ceste stať sa kráľom v notebookovom a desktopovom segmente.

Čo na to hovoríte Vy? Rozmýšľali ste už nad Chromebookom pre bežné potreby ako surfovanie na internete? Skúsenejší užívatelia by notebooky od Google nevyužili, keďže by na nich nespustili náročné programy, no čo sa bežného používania týka, tam Chromebooky bodujú.

Zdroj: NDP via 9to5Google