Úvod Novinky Priemerný používateľ mesačne prenesie 600MB dát, tvrdí prieskum

[ANKETA] Priemerný používateľ mesačne prenesie 600MB dát, tvrdí prieskum

8

Smartfón bez mobilného internetu je ako klobása na vianočných trhoch bez horčice a chlebu. Bez toho to totiž nie je ono a celý zážitok z vlastnenia takého zariadenia je úplne iný.

Je teda jasné, že mnohí z nás podobný balíček využívajú. Ericsson si spoločnosťou Gemius nechal vypracovať prieskum, ktorý sa zaoberá tým, ako využívame mobilné dáta vo svojich smartfónoch.

Celkový trend je totiž tak, ako by ste čakali stúpajúci. Dnešný priemerný používateľ mesačne presurfuje približne 600MB, v roku 2019 to už bude vyše 2,2GB. Za týmto obrovským nárastom stojí rozvoj LTE sietí.

mesacnaprevadzka

Mesačná prevádza v petabajtoch (uplink + downlink)

Dáta prenesené smartfónami sa na celosvetovej scéne čím ďalej zvyšujú. Za jeden mesiac sú majitelia smartfónov schopní preniesť až 1 exabajt dát, čo je približne 1 milión gigabajtov. Čo je však zaujímavé je to, že v roku 2019 by to malo byť desaťnásobne viac.

vyuzitiedat

Najviac dát pritom míňame na video, sociálne siete a prehliadanie webu.

Koľko toho za mesiac prenesiete Vy? Dajte nám vedieť v ankete nižšie, určite bude zaujímavé sledovať, ako si v porovnaním s celým svetom vedie československá populácia.

[poll id=“197″]

Zdroj: Tlačová správa via Fony