Úvod Novinky Steve Wozniak: Ak by som bol šéfom Apple, začal by som spolupracovať...

Steve Wozniak: Ak by som bol šéfom Apple, začal by som spolupracovať s Google

9

Vedeli by ste si predstaviť svet, v ktorom by Apple spolupracoval s Google? Steve Wozniak si takýto svet podľa rozhovoru pre britský BBC rozhodne predstaviť dokáže. „Pevne dúfam, že Apple a Google sa v budúcnosti stanú partnermi.“

Steve Wozniak, ktorý je mnohými braný ako žijúca legenda polichotil faktu, že vývoj Androidu je prudko ovplyvnený skvelými vyhľadávacími schopnosťami Google. Ďalej kritizoval fungovanie Siri, hlasového asistenta Apple. Siri podľa Wozniaka častokrát nevie, čo chce a to má byť spôsobené chýbajúcou hlbšou integráciou vyhľadávania Google.

Wozniak ďalej priznáva, že o tom, ako fungujú dnešné firmy, hlavne čo sa financií týka, veľa nevie. Stále je však presvedčený o tom, že spojenie Apple a Google by prinieslo obrovský pokrok v nositeľných technológiách, ako napríklad v prípade inteligentných hodiniek či okuliarov.

Čo sa týka patentov, tam „Woz“ celkom správne poznamenal, že spoločnosti by si od druhých spoločností mali vedieť zakúpiť patenty za férovú sumu. Ďalej pokračoval v tom, že na Samsung zariadeniach je niekoľko funkcií, ktoré by rád videl aj na iPhonoch.

Wozniak celý rozhovor zakončil zaujímavým výrokom. „Prajem si aby všetci výrobcovia boli schopní odkúpenia patentov od zvyšku výrobcov, čím by sa zdieľala dobrá technológia, všetky naše produkty by boli lepšie, dostali by sme sa ďalej.“

Zdroj: BBC via PhoneArena