Úvod Novinky Samsung je zodpovedný za dve tretiny všetkých Android zariadení

Samsung je zodpovedný za dve tretiny všetkých Android zariadení

3

Ak používate Android zariadenie, tak je dosť možné, že ste sa za tých pár rokov stretli aj s jedným vyrobeným juhokórejskou spoločnosťou. Samsung je totiž podľa posledného prieskumu od firmy Localytics zodpovedný až za 63,3% všetkých Android zariadení.

Zaujímavým faktom je to, že ak by spočítate všetky zariadenia od známych a veľkých výrobcov ako HTC, LG, Sony či Motorola, Samsungu čo sa počtu vyrobených kusov týka, nesiahajú ani po členky. Súčet ich zariadení sa totiž zastaví na 25%.

Localystics-1

Tam to však nekončí. Ak máte radi Samsung, tak Vás potešíme, pretože podľa štúdie je až 8 z 10 najpredávanejších Android smartfónov vyrobených práve Samsungom. Na čele sa pritom umiestnila séria zariadení z radu Galaxy S, za ktorou sa drží rad Galaxy Note. Jediné dve zariadenia, ktoré nevyrobil Samsung a nachádzajú sa v tomto zozname sú HTC One a Motorola Droid Razr.

Localystics-2

Čo sa tabletov týka, tam sa podľa grafu môže zdať, že sa Samsungu až tak nedarí a to vďaka úspešným lacným tabletom ako Nexus 7, alebo Kindle Fire. Ak si však spočítame podiel všetkých jeho tabletov zistíme, že Samsung je zodpovedný až za 53%.

Localystics-3

Čo hovoríte produkty Samsungu? Odporučili by ste ich, alebo by ste sa im radšej zďaleka vyhli?