Úvod Novinky Samsung na budúci rok chystá mobil s displejom po stranách

Samsung na budúci rok chystá mobil s displejom po stranách

3

Samsung sa o ohnuté displeje zaujíma nejaký ten piatok. Spomenúť si môžeme napríklad na projekt Youm, ktorý nám ukázali ešte na CES 2013.

Od posledného januára sa však udialo niekoľko zmien, vrátane predstavenia ich prvého smartfónu s ohnutým displejom – Galaxy Round. Podľa servera Bloomberg však takýto úspech Samsungu rozhodne nestačí a údajne už pracujú na telefóne, ktorý bude mať displej aj po stranách.

Výhoda takéhoto rozloženia má byť taká, že informácie si budete môcť prečítať aj v extrémnych uhloch. Novinku by mal Samsung predstaviť počas budúceho roka.

Momentálne nie je jasné, či sa táto technológia objaví v niektorom z ďalších smartfónov Galaxy S alebo Galaxy Note. Je však možné, že sa Samsung rozhodne predstaviť úplne nový rad zariadení. Bloomberg ďalej tvrdí, že spoločnosť ešte nešpecifikovala presný dátum vydania tohto smartfónu, no odhaduje sa to na druhý polrok 2014.

Ohnutý displej má byť úplne rovnaký, aký je použitý aj v Galaxy Round a aj napriek tomu, že zatiaľ nie je jasné, či spotrebitelia budú bažiť po uhnutých displejoch to vyzerá tak, že Samsung to neodradí od snahy vylepšiť už rozbehnutý projekt.

Zdroj: Bloomberg via TheVerge
Foto: TheVerge