Úvod Neprehliadnite vlavo Inteligentné hodinky Qualcomm Toq budú uvedené 2. decembra s cenou 349...

[Video] Inteligentné hodinky Qualcomm Toq budú uvedené 2. decembra s cenou 349 dolárov

1

Pebble, Sony SmartWatch, Galaxy Gear…inteligentné hodinky sú aktuálnym technologickým trendom a tento trend sa rozhodla nasledovať aj známa spoločnosť Qualcomm, ktorá svoju verziu smart hodiniek predstaví 2. decembra a rovno s najvyššou cenou vzhľadom na konkurenčné modely.

Za 349 amerických dolárov tak dostanete zariadenie s nízkoenergetickým MIRASOL displejom a podľa spoločnosti sa môžeme tešiť na až niekoľko dňovú výdrž batérie, čo je nesmiernym plusom (Galaxy Gear – cca 1 dňová výdrž batérie, Sony SM2 – cca 2 až 3 dni výdrže).

Qualcomm-toq-smartwatch-1Hodinky samozrejme slúžia na zobrazovanie všemožných oznámení zo smartfónu alebo môžete pomocou nich čítať textové správy, maily a podobne, poprípade na ne odpovedať popredu nadefinovanou správou („Zavolám Vám späť“ a pod.). Zavolať si z nich tak ako pri Galaxy Gear však nemôžete.

Hodinky Qaulcomm Toq budú kompatibilné so všetkými Android zariadeniami s Androidom ICS a vyšším, pričom sa nebude s takmer istotou jednať o masovo predávaný tovar. To nie je ale ani cieľ spoločnosti. Ide jej skôr o poukázanie na súčasné technologické možnosti na čele už so spomínaným MIRASOL displejom.

 

Po dizajnovej stránke sú hodinky podľa nás podarené a ako vyzerajú a čo dokážu Vám v skratke prezradí krátke promo video.

[fve]http://youtu.be/YzTrqifCOhs[/fve]

Vedeli by ste si takúto technologickú hračku predstaviť na svojom zápästí alebo je zbytočne drahá? 

zdroj: AndroidAuthority