Úvod Výrobcovia Google Nexus 5 drop test priamo z Googleplexu

Nexus 5 drop test priamo z Googleplexu [Video]

15

Kolegovia z o servra Android Authority už skúšali drop testy rôznych zariadení na rôznych viac či menej exotických miestach, no tentokrát sa rozhodli priam provokatívne. Nový Nexus 5 totiž hádzali na chodník priamo v areáli Googleplex pred budovou 44, pred ktorou sú vystavené známe sochy venované jednotlivým verziam systému Android.

Novučičké zariadenie v hodnote $350 dolárov si muselo vytrpieť celkom tri pády na zem z výšky približne 150cm. Očakávalo sa, že zariadenie zvládne bez újmy horšie pády, ako jeho predchodca, ktorý mal sklenenú aj zadnú stranu.

Redaktor Android Authority Josh Vergara sa to rozhodol zistiť na vlastnú päsť rovno na bielom modeli, a keďže ten je lemovaný dookola lesklým čiernym plastom, bude zrejme na poškodenie náchylnejší, ako jeho čierne dvojča, ktoré má lem z mäkkého plastu.

??????????????????????????? ???????????????????????????

Testované boli pády na zadnú stranu, na hranu a posledný priamo na displej a výsledky sú zaujímavé. Prvý pokus sa uplne nevydaril a telefón dopadol namiesto na zadnú stranu na jeho roh, čo sposobilo zopár škriabancov a odchlípenie zadného krytu zariadenia. Ten však išiel ľahko nacvaknúť naspäť. Druhý pokus s pádom na spodnú hranu sa vydaril podľa plánu a okrem ďalších škriabancov na čiernom leme neutrpel smartfón žiadne ďalšie újmy ani na vzhľade, ani na funcionalite.

??????????????????????????? n5-droptest-4 n5-droptest-5

Miernym prekvapením bol výsledok pádu na displej. Samozrejme, praskliny a škriabance boli očakávané, no spodná časť displeja sa rozbila doslova na črepy a odhalila elektronické spoje. Napriek tomu zostal telefón plne funkčný a reagoval na dotyky dokonca aj v miestach najväčšieho poškodenia. Celý priebeh testovania nájdete na násedujúcom videu.

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=Wkb5Qe_-0k0[/fve]

Zdroj a Foto: AndroidAuthority
Video: Youtube