Úvod Novinky Android Vaša profilová fotka na Google+ bude už čoskoro prepojená s Vašim telefónnym...

Vaša profilová fotka na Google+ bude už čoskoro prepojená s Vašim telefónnym číslom

7
Dialer

Google to spúšťa začiatkom 2014 a prihlásení ste už teraz

Aplikácia pre uskutočňovanie hovorov, tzv. „Dialer“ má v Android 4.4 KitKat nový vzhľad, no od roku 2014 začne disponovať aj oveľa lepšou databázou. Presný dátum zatiaľ nepoznáme, no Google naznačil, že začiatkom roka 2014 začne spájať profilové fotografie z Google+ s ich overenými telefónnymi číslami.

To znamená, že ak Vám zavolá človek, ktorého nemáte v zozname, spolu s jeho číslom sa Vám na displeji zobrazí aj jeho profilová fotografia. Google tvrdí, že sa jedná o extrémne užitočnú funkcionalitu, hlavne keď stretnete niekoho, koho ešte nemáte v zozname.

Momentálne sa v nastaveniach Google nachádza len zoznam čísel, ktoré sú overené k Vášmu účtu. K nim však Google vedie zaujímavý popis: „Pomôžte ľuďom, ktorí majú vaše telefónne číslo, aby vás mohli vyhľadať v službách Google a spojiť sa s vami.“ Táto možnosť je pritom povolená už teraz, pri všetkých číslach.

Zatiaľ nie je presne známe akú verziu Androidu budete potrebovať aby ste videli profilovú fotku daného človeka, ktorého nemáte v kontaktoch a ako sme už spomenuli, rovnako ani nepoznáme presný dátum. Ak sa Vám táto novinka nepáči, jednoducho si ju môžete vypnúť na tejto adrese.

Zdroj: +AtillaBodis, Nastavenia telefónnych čísel via AndroidCentral