Úvod Novinky Galaxy S5 má ponúknuť až 5+ palcový Super AMOLED displej s rozlíšením...

Galaxy S5 má ponúknuť až 5+ palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 2 560 x 1 440

19

Len nedávno sme sa vďaka Samsung Analyst Day dozvedeli, že Samsung na budúci deň plánuje smartfón s 560ppi displejom. Najlepším kandidátom pre takýto displej by bol určite Galaxy S5.

Samsung i9505 Galaxy S4 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Na spomínanú akciu neboli pozvané média a tak všetky informácie pochádzajú od analytikov, ktorí sa jej zúčastnili. Teraz sa však na verejnosť dostala celá prezentácia od CEO Samsung Display, Kinam-a Kim-a. V prezentácii sa nachádza informácia o 560ppi displejoch na smartfónoch, ktoré by mali byť vyrobené Super AMOLED technológiou.

Samsung má ďalej v pláne vyrobiť zakrivené displeje podobných špecifikácií pre zariadenia ako Galaxy Round, no spoločnosť zatiaľ nie je pripravená na ich masovú výrobu.

Displej s rozlíšením 2560 x 1440, resp. 2600 x 1440 by bol pri veľkosti displeja 5,3 palca skutočný pokrok. Držali by ste v ruke 3,7 miliónov pixelov.

Full HD a dokonca aj HD displeje sú výborné, no veríme, že vyššie rozlíšenie prinesie aj novú technológiu, ktorá by v našich teoretických hladinách mohla ušetriť tak vzácnu energiu.

Samsung okrem toho plánuje ohybné, skladacie a dokonca aj rozťahovacie displeje, ktoré by mali nájsť uplatnenie v nositeľných zariadeniach, automobiloch a rôznych módnych doplnkoch. Celú prezentáciou nájdete v odkaze, ktorý sme uviedli v zdroji.

Zdroj: PhoneArena