Úvod Novinky Android Dokážete zlepšiť bezpečnosť Androidu? Google Vám za to zaplatí

Dokážete zlepšiť bezpečnosť Androidu? Google Vám za to zaplatí

1

Google už za opravu bezpečnostných chýb vývojárov niekoľkokrát odmenil, hlavne pri jeho obľúbenom prehliadači Chrome.

Asus Nexus 7 II 32GB 3G môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Najvýznamnejšou odmenou bolo $60 000, ktorú získali výskumníci, ktorí dokázali predviesť chybu na jednej zo súťaží. Minulý mesiac Google túto schému rozšíril. Pre začiatok si Google vybral projekty OpenSSH, BIND a OpenSSL.

Tento týždeň sa však do systému odmien za nájdenie chýb pridal aj Android a jeho AOSP. Šikovní vývojári, ktorí Google pomôžu zvýšiť bezpečnosť Androidu si tak budú môcť privyrobiť „nemalý peniaz.“ Ak však vývojár opraví už známu chybu, to sa nepočíta, keďže na to má pravdepodobne Google platený tím kóderov.

Čo sa však počíta je ďalšia vrstva ochrany, ako napríklad pridanie nových privilégií pre rôzne procesy, atď. Ak Google bude súhlasiť, že Váš kód je skutočné vylepšenie, môžete získať odmenu vo výške od $500 do $3 133,7 (malý Easter Egg).

Tým, že Google do svojho programu zapojil aj Android opäť ukázal, ako vážne berie jeho bezpečnosť. Android 4.3 Jelly Bean prišiel s vlastným bezpečnostným systémom, ktorý preskenoval každú jednu aplikáciu a vyhodnotil, či je nebezpečná alebo nie. S príchodom Android 4.4 túto funkcionalitu presunul do služieb Google Play, čím ju sprístupnil pre všetky Android smartfóny s Android 2.3 a vyšším.

Stalo sa Vám už, že by Vám Google zablokoval inštaláciu z dôvodu podozrenia na malvér?

Zdroj: AndroidAuthority