Úvod Novinky Štatistika: 89% detí vo veku od 0 do 8 rokov použili telefón...

Štatistika: 89% detí vo veku od 0 do 8 rokov použili telefón alebo tablet, jedná sa o zvýšenie z 38% v roku 2011

6

V Spojených Štátoch vznikol zaujímavý výskum. Nová štúdia z Common Sense Media totiž tvrdí, že počet detí za veľkou mlákou, ktoré použili mobilné zariadenie vystrelil raketovou rýchlosťou z 38% v roku 2011 na obrovských 89% počas tohto roku.

Anketa sa týkala rodičov, ktorí majú doma novorodeňa až dieťa vo veku 8 rokov a zariadení, medzi ktoré patria smartfóny, tablety a všetky ďalšie mobilné zariadenia s displejom.

Ako poznamenali redaktori zahraničného servera TechnoBuffalo, výsledky dávajú zmysel, keďže počet inteligentných zariadení na rodinu stále stúpa. Američania okrem toho obľubujú aj tablety. Jedno takéto zariadenie sa nachádza už v 35% všetkých amerických rodín, čo je oproti minulému roku nárast o 10%.

Doktori upozorňujú, že deti v takomto veku môžu zariadenia s displejom používať len v obmedzenom čase, zatiaľ čo deti vo veku medzi 0 a 2 rokmi by ho nemali používať vôbec. To však veľký počet amerických rodičov pravdepodobne netrápi, keďže prekvapujúco, až 38% detí v tomto veku bolo vystavených smartfónom, či tabletom.

Anketa sa okrem toho zamerala aj na to, ako ich deti používajú. Najviac času trávia hraním hier (63% času) a pozeraním videa (37% času). Ako ste na tom Vy (ak máte deti)? Používate ich na chvíľkové zabavenie alebo ich svojim deťom zakazujete?

Zdroj: CSM via TechnoBuffalo
Foto: CNN