Úvod Novinky Hry Vyskúšajte novú hru Onager z dielne slovenského vývojára

Vyskúšajte novú hru Onager z dielne slovenského vývojára

0

Zakaždým nás poteší, keď sa obchode Google Play objaví nový, použiteľný produkt nesúci autorstvo slovenského alebo českého vývojára.

Dnešný tip na hru sa nesie v podaní titulu Onager, ktorého autorom je Vladislav Vodička a v minulosti sme o ňom písali v rámci prvotiny Apocalys, ktorá má v súčasnosti cez 28 000 stiahnutí.

Onager je teda druhá hra, ktorú vývojár vytvoril a ponúka mix toho najlepšieho z hier ako Angry Birds alebo Worms 3D. Hra by sa dala charakterizovať ako fyzikálna puzzle zábavka s deštrukčnými prvkami a vašou úlohou bude zachrániť planétu pred mimozemskou inváziou prostredníctvom katapultu Onager.

Výber_001

Hra ponúka čistú a minimalistickú grafiku, kompletné 3D herné prostredie, realistickú fyziku a deštrukcie, viacero typov levelov, rôzne bloky s rôznymi vlastnosťami, množstvo explózií, rôzne druhy munície, okamžitú zábavu a jednoduchú hrateľnosť.

Pri menej výkonných zariadeniach odporúčame v nastaveniach znížiť grafické a fyzikálne detaily a aká táto bezplatná hra je sa môžete presvedčiť na videu.

[fve]http://youtu.be/08i7vEYZjVw[/fve]

O autorovi

Vladislav Vodička má 25 rokov a v súčasnosti je študentom doktorandského štúdia na Fakulte elektrotechniky a informatiky a popritom pracuje v súkromnom sektore ako JAVA programátor. 

Hry sú jeho záľubou a aj preto sa ich rozhodol sám vytvárať a navrhovať, pričom na hre Onager ako aj na predošlom titule Apocalys pracoval úplne sám a s testovaním či spätnou väzbou mu pomohli priatelia a známi. Tvorba hry trvala približne 5 mesiacov a poznáme aj plány do budúcnosti. 

Autor uvažuje nad zombie hrou so „stealth“ tématikou na štýl Comandos ale pravdepodobnejšou možnosťou bude klasické ovládanie guličky polohovaním zariadenia, avšak so silnou sociálnou vrstvou, editorom levelov, systémom odmien a vylepšení podobne ako pri RPG žánri. Teoreticky tak bude k dispozícii neobmedzený počet levelov generovaný užívateľmi. 

Pre ktorú voľbu budúcej hry sa autor rozhodne sa necháme prekvapiť a hru by ste mali rozhodne aspoň vyskúšať, a podporiť tak slovenského vývojára.

[app]com.Vladoft.onager[/app]

Facebook/Vladosoft

vladislav.vodicka@gmail.com